İstanbul İl Müftülüğü ve İstanbul Haseki Reisülkurra Abdurrahman Gürses Dini İhtisas Eğitim Merkezi bünyesinde eğitimlerini tamamlayan 17 Kurra hafız için “Aşere Takrib İcazet Merasimi” düzenlendi.

Fatih Camii’nde gerçekleştirilen merasim, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İstanbul’da-Aşere-Takrib-İcazet-Merasimi-düzenlendi01

Merasimin açışında konuşan İl Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş, “Resul-i Kibriya’nın müjdesine nail olan bu kutlu beldeye böylesine Kur’an hafızları ve alimleri nasip ettiği için cenabıhakka hamdolsun. Yetişmiş kadrolarımızla İstanbul’da İslam’a hizmet etme şerefi bütün şereflerin üzerindedir. Bütün huffazı kiramı ve hocalarımızı tebrik ediyorum.” dedi.

İstanbul’da-Aşere-Takrib-İcazet-Merasimi-düzenlendi012

Ardından konuşan Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin, “Hamdolsun bugün ülkemizde hafızlığını tamamlayarak icazet alan hafız sayımız 200 bini geçmiş durumda. Hafızlarımızın sayısı daha da artsın inşallah. Hafız olmak gibi hafız ölmek de bir şereftir. Rabbim ömür boyu hafız kalabilmeyi nasip eylesin.” diye konuştu.

Merasim, Reisülkurra Mustafa Demirkan tarafından gerçekleştirilen dua ve hafızlara icazetlerinin takdimi ile sona erdi.

Merasime Haseki Reisülkurra Abdurrahman Gürses Dini İhtisas Eğitim Merkezi Müdürü Osman Egin, Şeyhülkurra Ramazan Pakdil, Şeyhülkurra Talip Akbal ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Ammar Esenkal