Arnavutköy Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen Din Görevlileri Buluşması'nda İstanbul Valisi Davut Gül'e, Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu ve Arnavutköy Müftüsü Arif Yeşiloğlu eşlik etti.

Toplantıda konuşan Vali Gül, "Camilerimiz, depreme hazırlıklı hale getirilecek. Atıl alanların ortadan kaldırılacağı çalışmalar yapacağız.” dedi.

Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu selamlama konuşmasında Çanakkale'de Mehmetçik tarafından bir Ramazan günü siperde yazılmış olan bir mektubu okudu.

Müftü Yeşiloğlu, "Sayın Valim, İlçemize ve Müftülüğümüze böylesine mübarek bir ayda teşrifinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bizleri şerefyab ettiniz. Bizim güvenliğimizi sağlayan, canımızı, kanımızı emanet ettiğimiz ordumuz, Mehmetçiğimiz var. Buradaki hocalarımız da dua ordumuzdur. Din-i mübin-i İslam’a ve necip milletimize hizmet eden hocalarımız olarak sizlere hayır duada bulunuyoruz. Allah yardımcınız olsun. Her daim muvaffak eylesin." diyerek Müftülüğün din ve eğitim hizmetleri hakkında sunum gerçekleştirdi.

Toplantıda Taşoluk Yeşil Cami Müezzin Kayyımı Mahmut Abdullah Yılmaz'ın Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi. Taşoluk Yeşil Cami Baş İmam Hatibi İsrafil Kiracı dua etti.

Vali Davut Gül, Müftü Yeşiloğlu ve Kaymakam Hersanlıoğlu'nun ardından görevlilere söz vererek taleplerini dinledi ve notlar aldı.

Toplantı, Vali Gül’e çiçek takdimi ve Riyazu's Salihin kitabının hediyesi ile sona erdi.

Editör: Mehmet Öztürk