Ziyarette İstanbul İl Müftü Yardımcısı Huriye Akbıyık ve Bitlis İl Müftü Yardımcısı Gülnihal Bora ile İstanbul ve çevresinde görev yapan vaizler hazır bulundu.

Ziyarette konuşan öğrencileri Durak Pusmaz hocaya daha önce vefa üzerine yazdığı bir yazısını hatırlattı. Pusmaz yazısında kendi hocası Ahmet Muhtar Büyükçınar’ı anarak şunları ifade etti:

"Hocamız talebelerine çok düşkündü, onları çok severdi. Onlara sadece ilim öğretmekle, yani dersini okutup belirli konuları aktarmakla kalmaz, onlara hayat tecrübelerini, hayatta muvaffak olabilmenin yollarını da anlatır, bunun için de düzenli ve prensipli olarak çok çalışmanın gerekli olduğunu söylerdi. 'Hayru’l-ebeveyni men allemeke/En hayırlı ebeveyn sana ilim öğretendir.' sözünü sık sık söylerdi. Bununla hocaya saygı ve hürmette bulunmanın ebeveynden önce geldiğini belirtmiş olurdu."

Pusmaz ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti ve öğrencilerine her zaman hayır dua ettiğini sözlerine ekledi.

Pusmaz, 1978-1980 yılları arasında İstanbul Haseki Eğitim Merkezi’nde açılan İkinci Dönem Müftü ve Vaizler İhtisas Kursu’na katılarak mezun oldu. Sonrasında ise burada öğretim görevlisi oldu ve 1992-2000 yıllarında Merkezin müdürlük görevini üstlendi. 2016 yılında ise Trakya Üniversitesi Hadis Anabilim Dalı’na öğretim görevlisi iken emekliye ayrıldı.

Editör: Ömer Ceylan