Isparta İl Müftülüğüne bağlı Mekke Yatılı Erkek Kur’an Kursu'nda hafızlık eğitimlerini tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarılı olan öğrenciler belgelerine kavuştu.

Işıkkent Kapalı Spor Salonundaki merasime, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, Vali Yardımcısı Hamdullah Suphi Özgödek, İl Müftüsü Bayram Şahin, kurum amirleri, siyasiler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan merasimde konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, "Mekke Kur’an Kursunda hafızlığını ikmal eden 58 hafızımızın anne babalarını ve onlara emek veren hocalarımızı tebrik ediyorum. Elbette ömrünü Kur'an hizmetine vakfeden Halil İbrahim Ertuç hocamızı tebrik ediyorum. Hocamızın yolunu açan hizmetlerini destekleyen Isparta İl Müftülüğünü, müftümüzün şahsında bütün hocalarımızı tebrik ediyorum. Allah ölünceye kadar bizi Kur'an'ın hizmetkarı kılsın. Kim ne derse desin Rabbim Kur’an-ı Kerime daha fazla sarılabilmeyi, daha fazla okuyabilmeyi, daha iyi anlayabilmeyi ve daha güzel yaşayabilmeyi hepimize nasip eylesin." dedi.

Ümraniye'de 43 hafız icazet aldı (7)

Mekke Yatılı Erkek Kuran Kursu’nda ilim irfan sahibi gençlerin yetiştirildiğini dile getiren İl Müftüsü Bayram Şahin ise, "Isparta Müftülüğümüze bağlı Mekke Yatılı Erkek Kur’an kursumuzda 2022-2023 Eğitim ve Öğretim yılında hafız olan 58 öğrencimizin ‘Hafızlık İcazet Merasimi’nde bir araya geldik. Öğrencilerimizin hafız olmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tüm dünyanın ihtiyacı olan iyi ve örnek insanlar yetiştirmek çok önemli. Ülkemizde ve dünyada iyi insanlara, örnek şahsiyetlere ihtiyacımız var. Buralardan da örnek ve önder kardeşlerimiz yetişiyor. Bu kardeşlerimiz tüm insanlığın iyiliğe, güzelliğe yönlendirilmesi için gayret edeceklerdir." ifadelerini kullandı.

Merasim sonunda hafızlara, "Hafızlık Belgeleri" ile çeşitli hediyeler takdim edildi.

Editör: Emin Altıntaş