Adana İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Adana Şubesi ev sahipliğinde "2024 Yılı Zekat Bilgilendirme Toplantısı" yapıldı.

Ramazanoğlu Camii Konferans Salonu'nda gerçekleşen toplantıya Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen konuşmacı olarak katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Mehmet Taşcı, toplantının hayırlara vesile olmasını temenni ederek tüm katılımcılara teşekkür etti.

Adana Burhan Işliyen Programı 11

Sonrasında kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının yurt içi ve yurt dışında sürdürmüş olduğu çalışmalar ve hizmetler hakkında sunum gerçekleştirdi.

Adana Burhan Işliyen Programı 22

İşliyen, "Musab bin Umeyr (ra) Peygamber Efendimiz (sav) tarafından Mekke'de Akabe biatından sonra Medine'ye (Yesrib) davetçi olarak gönderildi. Musab bin Umeyr'in elinde mushaf yoktu. Hz. Musab'ın zihninde, inen bir kaç tane ayet-i kerime vardı. Ama onda başka bir şey vardı: Bir iman vardı, bir aşk vardı. Bir sene geçti Medine'de. İslam'ın konuşulmadığı ev kalmadı. Kıymetli arkadaşlar! Bulunduğunuz yörede, hizmet ettiğiniz camide, Kur'an kursunda tek bir tane dokunmadığınız, ulaşamadığınız insan kalmayıncaya kadar mücadeleye devam edeceksiniz. Biz seferle memuruz. Zafer Allah'ın takdiriyledir." değerlendirmesinde bulundu.

- Zekat koordinatörleriyle buluşma

Program sonrasında Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, ilçe müftüleri ve ilçe zekat koordinatörleri ile değerlendirilme toplantısı yaptı.

Ilçe Koordinatör Zekat Toplantısı 11

Toplantıda il ve ilçe müftülüklerimizde yapılan çalışmalar masaya yatırıldı.

- İş adamlarıyla buluşma

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İşliyen, Adanalı iş adamlarıyla TDV Adana Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda bir araya geldi.

Ilçe Koordinatör Zekat Toplantısı 44

Programda İşliyen, cami yaptıran hayırseverlere Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş imzalı takdir belgelerini takdim etti.

Ilçe Koordinatör Zekat Toplantısı 66

Adana’da Eğitime Destek Platformu (EDEP) Şubat ayı istişare toplantısı Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen'in başkanlığında gerçekleştirildi.

- EDEP toplantısı

Adana Eğitime Destek Platformu (EDEP) Şubat ayı istişare toplantısı Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen'in başkanlığında gerçekleştirildi.

Ilçe Koordinatör Zekat Toplantısı 88

Toplantıda İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen'e yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

- Vali Köşger'e ziyaret

Adana programı kapsamında Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, İl Müftüsü Mehmet Taşcı ile birlikte Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’i makamında ziyaret etti.

Ilçe Koordinatör Zekat Toplantısı 77

Editör: Ömer Ceylan