"Burhan İşliyen ile Hacı Bayram Kürsüsünden" programında Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen tarafından kulluk bilincinden ibadetlerin önemine Peygamberlerin hayatlarından tövbe ve istiğfara kadar birçok konu Kur’an ve sünnet ışığında izleyiciye aktarılıyor.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, sadakanın imanı güçlendiren bir delil olduğunu vurgulayarak sadakanın insanın imanını kanıtladığını belirtti.

Dünyanın nimetlerinin geçici olduğunu söyleyen İşliyen, malından vermenin bir kayıp değil, ahirete bir yatırım olduğunu ifade etti. Zekatını vermeyen kişinin malında haram bulunduğunu vurgulayarak, Cenabıhakk'ın malın gerçek sahibi olduğunu hatırlattı.

Doç. Dr. İşliyen, "Sadaka, kişinin imanına delildir. Sadaka, kişinin insanın imanına bir delildir, ispattır. Sadaka vermek zor geliyor şeklinde düşünüyor olabilirsiniz ancak, cennet, etrafı insanın nefsine zor gelen şeylerle kuşatılmıştır. İnanan insan dünyanın nimetlerinin geçici olduğunun farkında olan insandır. Malından vermenin malını eksiltmek değil. Malından vermenin, ahirete yatırım yapmak anlamına geldiğini bilen insandır. İnanan insan, malının zekatını vermediği zaman; özellikle malına kul hakkı haram karışmış olduğunu bilen insandır. Zekatı vermeyen insanın, malına haram karışmış. Malın mülkün; makam ve mevkinin gerçek sahibinin Allah olduğunu göz ardı edemezsiniz. Her şeyi yaratan Allah'tır." diye konuştu.

“Burhan İşliyen ile Hacı Bayram Kürsüsünden” her Çarşamba saat 14.00’te Diyanet TV’de…

Editör: Ömer Ceylan