Batman İl Müftülüğü tarafindan düzenlenen "Hz. Peygamber, İman ve İstikamet" konulu konferansa  Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Nihat Kök, haftanın önemine değinerek katılımcılara teşekkür etti.

batman-burhan-işliyen-22

Sonrasında kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. İşliyen, "Hz. Peygamber, İman ve İstikamet" konulu sunumuyla önemli mesajlar verdi.

Doç. Dr. İşliyen, "İstikamet üzeri yürüyenleri Allah ödüllendirmeye devam eder. Dünyanın üç kuruş menfaatine gönlümüzü kaptırır, istikametten vazgeçersek ahiretimiz perişan etmiş oluruz. Her halimizi gören Allah'tır. Kalp istikamet üzerine olmalı. Allah'ın sevgisinin olması gereken yere başkasının sevgisi dolmayacaktır." dedi.

batman-burhan-işliyen-33

Mevlid-i Nebi Haftası'nın hayırlara vesile olmasını dileyen İşliyen, "Peygamber Efendimiz'in yolu yolumuz oldukça, ağzından yalan çıkmayan, kursağından haram geçmeyen, harama bakmayan, onun gibi kalbi imanla dolu ve ibadetinden taviz vermeyen insanlar oldukça inşallah akıbetimiz de peygamberler, şehitler ve sahabelerle birlikte olacaktır." ifadelerini kullandı.

Program plaket takdimi ile sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan