Eskişehir İl Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen programda Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, din görevlileriyle bir araya geldi.

Başkan Yardımcısı İşliyen, "Zekat İyilik Buluşmaları" kapsamında "Zekat Bilincinin Artırılması, Başkanlık ve TDV Zekat Hizmetleri" başlıklı bir sunum yapan Başkan Yardımcısı İşliyen, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın zekat hizmetleri hakkında da bilgilendirmede bulundu.

İnsanlara ulaşmak için bahaneler arkasına saklanmamak gerektiğini ifade eden Doç. Dr. İşliyen, "Bizim köyde adam yok! Bizim köyde cemaat yok! Bizim köyde Kur’an kursunda öğrenci yok!’ gibi bahaneler arkasına saklanmayacağız. İmkan var elimizin altında kaynaklar, gerekli mataryeller var bir selam vermenin hidayete vesile olduğunu bilerek çalışacağız. Biz, dünyanın bütün keyif ve zevklerinin dibine kadar yaşadığı gibi yaşayacaksak, ahirette nasıl cenneti umacağız? Bulunduğumuz çevrede elinden tutmadığımız, gönlüne girmeye çalışmadığımız, selam vermediğimiz hiç kimse kalmayana kadar gayret etmeliyiz." ifadelerini kaydetti.

Eskişehir Bekir Gerek Iyilik Buluşmaları 11

Açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Bekir Gerek ise zekatın İslam'ın beş temel şartından biri olduğunu, zekatın toplumsal dayanışma, adalet ve huzurun sağlanmasında önemli bir rol oynadığını belirtti.

Eskişehir Bekir Gerek Iyilik Buluşmaları 44

Konferansın ardından Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, TDV Kitap Kahve-Genç Ofis'i ziyaret etti.

Burada gençlerle sohbet eden İşliyen, okumanın önemine vurgu yaparak Kur'an-ı Kerim'i okumak kadar onu anlamak ve hayata tatbik etmenin de son derece önemli olduğunu söyledi.

Eskişehir Bekir Gerek Iyilik Buluşmaları 33

İşliyen, "Müminler olarak sürekli okumak ve kendimizi geliştirmek zorundayız. Okuma meselesi kendimizi bırakabileceğimiz, rehavete kapılabileceğimiz, umursamadan geçip gidebileceğimiz bir halde değildir. Mesele bizim Allah katında ebedi mahcubiyete uğramakla ebedi kurtuluşu kazanmak arasında bir noktadır." dedi.

Program sonrası Başkan Yardımcısı İşliyen, gençlere kitap hediye ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Eskişehir Bekir Gerek Iyilik Buluşmaları 22

Öte yandan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, Eskişehir programı kapsamında yapımı devam eden Eskişehir Teknik Üniversitesi Camii'nde incelemelerde bulunarak İl Müftüsü Bekir Gerek'ten çalışmalar hakkında bilgi aldı.
 

Editör: Ömer Ceylan