Anadolu Ajansı (AA), işgalci İsrail güçlerinin, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesi'nde neden olduğu yıkımı görüntüledi.

Hamas ile işgalci İsrail arasındaki çatışmalara verilen "insani ara"nın uygulanmasıyla, işgalci İsrail güçlerinin topçu atışı ve ağır silahlarla hedef aldığı Endonezya Hastanesi'ndeki yıkımın boyutları ortaya çıktı.

İşgalci İsrail ordusu, "altlarında Hamas'a ait tüneller ve karargahlar bulunduğu ve işgalci İsrailli esirlerin burada alıkonulduğu" gibi çeşitli bahanelerle Gazze'deki hastanelere baskın düzenleyerek yıkım gerçekleştirdi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Münir Abdullah el-Berş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "işgalci İsrail ordusu Endonezya Hastanesi'ni hedef aldı. Ameliyathaneyi, diyaliz bölümünü ve çok sayıda ambulansı imha etti.” dedi.

Berş, hastaneye yapılan baskına ilişkin, “Yaralıların bulunduğu bölüme giren işgalci İsrail askerleri, 12 Filistinliyi öldürdü. Hastanenin giriş ve çıkışlarını bombaladı." ifadesini kullandı.

İşgalci İsrail güçleri, 24 Kasım'da Endonezya Hastanesi'ne baskın düzenlemiş, uzun süre kuşatma altında tuttuğu hastaneye yiyecek, su ve insani yardım girişine ve cenazelerin defnedilmesine izin vermemişti.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, 25 Kasım'da hastanenin tamamen boşaltıldığını duyurmuştu.

Kaynak: AA