Diyanet İşleri Başkanlığı yurt genelinde  90 bini aşkın camide okuttuğu Cuma hutbesinde işgalci İsrail'i Filistin ve Mescid-i Aksa baskınlarıyla İslam aleminde meydana getirdiği fitne ve kargaşa nedeniyle bir kez daha tel'in etti.

Özellikle her yıl Ramazan ayında Mescid-i Aksa ve Filistin halkına yönelik terör eylemlerini artıran işgalci İsrail, Kadir Gecesinden bu yana bebek, çocuk ve kadın demeden yüzlerce masum insanı katletti.

En ağır silahlarla mazlum Filistin halkına saldıran işgalci İsrail, uyguladığı terör eylemleriyle İslam aleminde lanetlendi.

Olayların başladığı ilk andan itibaren en sert tepkiyi veren Diyanet İşleri Başkanlığı bu hafta yurt genelinde 90 bini aşkın camide okuttuğu Cuma hutbesinde işgalci İsrail'i birkez daha tel'in etti.

Başkanlık tüm camilere gönderdiği "Zulüm Cezası Kalmaz" konulu hutbede, "Mümin, zulme taraftar olmaz ve zulmü alkışlamaz. Zulüm karşısında susmaz, zalimin sesi olmaz. Müminin gönlü asla zulme razı değildir. Mümin, hak ve adaletin yanındadır, zulmün karşısında daima dimdik ayaktadır. Mümin, zalime hasım, mazluma umuttur. Yeryüzünün her neresinde olursa olsun kanayan bir yara gördü mü ciğeri yanar. Zira o, Hakka tabidir ve Hak yolunun yolcusudur. Mümin bilir ki hak ve adaletin hizmetinde olduğu sürece Allah’ın rahmeti ve yardımı kendisiyle birliktedir. Hakkı tutup kaldırdığı sürece zalimler asla mazluma ve mağdura zarar veremeyecektir." ifadelerine yer verdi.

- Zulüm, zalim için kıyamet gününde zifiri karanlık olacaktır

Başkanlıkça tüm camilerde okutulan Cuma hutbesinde Peygamber efendimizin "Zulüm, zalim için kıyamet gününde zifiri karanlık olacaktır." hatırlatılarak, "İnsaf, vicdan ve merhamet duygularının yitirildiği, zulmün sıradanlaştığı ve zalimin destek bulduğu bir çağda yaşıyoruz. Hak ve hukuk tanımayan zorbalar, çocuk, yaşlı, kadın demeden mazlum Filistin halkının üzerine bombalar yağdırıyor. Gözü dönmüş caniler, dünyanın gözleri önünde Filistinli masum kardeşlerimizi katlediyor. Kan ve gözyaşından beslenenler, Kudüs ve çevresindeki Müslümanları, baskı ve şiddetle evlerinden, yurtlarından çıkarıyor, yaşama haklarını ellerinden alıyor. Mabet dokunulmazlığını hiçe sayıp Mescid-i Aksâ’nın maneviyatını çiğniyor. Ancak biz inanıyoruz ki mazlumla Allah arasında perde yoktur.  “Kahhâr” olan Rabbimiz, zalimleri kahr u perişan edecektir." denildi.

Cuma namazının ardında tüm camilerde mazlum Filistin halkının yaralarını sarmak amacıyla yardım kampanyası düzenlendi.

Hutbenin tamamı için TIKLAYINIZ>>>

Editör: Mehmet Çalışkan