İpekyolu İlçe Müftülüğünce "İpekyolu'nda Din Hizmetlerinin Geleceği" konulu çalıştay düzenlendi.

İlçe Müftüsü Abdulselam Özdere koordinesindeki çalıştay, Hacı Murat Değer Erkek Kur'an Kursu ve Aişe-i Sıddıka Kız Kur'an Kursu'nda toplam 56 erkek ve kadın din görevlisinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Van İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık ve İl Müftü Yardımcısı Şehmus Bayler'in açılış konuşmalarıyla başlanılan çalıştayda ilahiyat eğitimi, medrese eğitimi, hafızlık kursları, ihtiyaç odaklı Kur’an kursu, koordinatörlük, yurtdışı hizmeti, 4-6 yaş Kur’an kursu, merkezi ve kırsalda hizmet gibi birçok konu ele alındı.

van-çalıştay-22

Dört oturumda gerçekleşen çalıştayda İpekyolu İlçesi özelinde din ve eğitim hizmetlerinin geçmişi, bugünü ve geleceği, artıları eksileri ve problemlere üretilen çözüm önerileri konuşuldu.

Van İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda gerçekleşen kapanış programında ise çalıştayın sonuç raporu tüm din görevlileriyle paylaşılarak din hizmetlerindeki çalışmalara katkı sunulması istendi.

Çalıştayın sonunda İlçe Müftüsü Özdere, tüm katılımcılara yapılan bu önemli çalışmaya katkılarından dolayı teşekkür etti.

Editör: Ömer Ceylan