Kula Halit Tokul Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinesinde 2020-2021 eğitim öğretim yılında ulusal ve uluslararası düzeyde yürütülen "e-Twinning" projelerinde yer alan öğrencilere "Katılım Belgesi" verildi.

Yürütülen projeler hakkında bilgilendirmede bulunan Coğrafya Öğretmeni Selçuk İleri, "Değerlerimle Varım' projesi ile uzaktan eğitim sürecinde değerler eğitimine katkıda bulunduk. Öğrencilerimizin özel gereksinimli öğrencilerimizle bir araya gelmelerine rehberlik ederek değerler eğitimi içerisinde sosyal olarak bütünleşmelerini sağlama, değerlere karşı duyarlılık oluşturma ve onları davranışa dönüştürme konusunda çalışmalar yaptık." dedi.

İleri, "Ulusal ve uluslararası okullar ile birlikte yürüttüğümüz 'The Stars That Make Us Shine' projesi ile öğrencilerimizin önemli Türk şahsiyetlerini araştırıp öğrenerek onları kendileriyle ilişkilendirip kendilerini bulmalarına ilham verecek, onların tarihsel ve kültürel farkındalıklarını geliştirecek, kendi yollarına ışık tutacak çalışmalar yaptık." ifadelerini kullandı.

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Aydın Demir ise "Divan şiiri edebiyatımızda 600 yıl boyunca hüküm sürmüş köklü bir şiirdir. Divan şairleri hem birbirlerini etkilemiş hem de kendilerinden sonra gelen şairlere örnek teşkil etmişlerdir. Hayattan kopuk olduğuna, anlaşılmaz olduğuna dair eleştiriler ve önyargılar da vardır. 'Divan Şiiri ve Izdırap Şairi Fuzuli' projesiyle divan şairinin en büyük ustalarından Fuzuli'nin eserlerinden bazılarını inceleyerek divan şiirini tanımaya, tanıtmaya ve sevdirmeye yönelik çalışmalar yaptık." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan