Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın da katıldığı bir programla, 4 yılı aşkın bir süredir devam eden iç savaş nedeniyle dünyanın en büyük açlık krizlerinden biri ile karşı karşıya kalan Yemen halkı için yardım kampanyası başlatmıştı.

Yardım kampanyası toplumun bütün kesimlerinden büyük ilgi gördü. Yediden yetmişe herkes Yemen halkı için seferber oldu.

Kampanyaya en anlamlı destek Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarından ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullardan geldi.

Öğrenciler, Yemen halkına destek olmak üzere başlatılan yardım kampanyasına kumbaralarında biriktirdikleri harçlıkları vererek destek oldular.

Bu kapsamda “Yemen’e Sessiz Kalma” sloganıyla başlatılan kampanyaya bir destek de Kütahya Gediz İlçesi Zafer İlkokulu öğrencilerinden geldi. 

Afrika’ya yardım gönderme düşüncesiyle kumbaralarında para biriktirmeye başladıklarını söyleyen ilkokul üçüncü sınıf öğrencileri Yaşar Karadağ ve Ecrinsu Bulut, geçtiğimiz cuma namazında Yemen için yardım kampanyasının başlatıldığını öğrendiklerinde, okulda Yemen için yardım kampanyası başlattıklarını ve 160 TL para topladıklarını ifade ettiler.

Öğretmenleri Mesut Uluyurt ile birlikte Gediz İlçe Müftülüğüne gelen öğrenciler, topladıkları yardımı Yemenli arkadaşlarına ulaştırmak üzere Gediz İlçe Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Gediz Şubesi Başkanı Nurullah Koçhan’a teslim ettiler.

“Küçük öğrencilerimizin iyilik hareketi, dünyada kötülüğün azalmasına iyiliğin çoğalmasına vesile olacaktır.” ifadelerini kullanan Gediz Müftüsü Koçhan, yardım kampanyasına verdikleri destekten dolayı öğrencilere teşekkür ederek çeşitli hediyeler verdi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan