Hakkari İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde düzenlenen programlarda vatandaşlarla bir araya geldi.

İlk olarak Yüksekova İlçe Müftülüğünü ziyaret eden İl Müftüsü Fakirullahoğlu, İlçe Müftü Vekili Kazım Şin’den yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ardından 2023 yılı hac organizasyonunda Yüksekova İlçesinden hacca gidecek vatandaşlara yönelik Merkez İhsaniye Camii'nde düzenlenen "Hac Hazırlık Kursu"nda hacı adayları ile bir araya gelen Müftü Fakirullahoğlu, hac öncesi, esnası ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.

hakkari-33

Buradan Şemdinli İlçesine geçen Müftü Fakirullahoğlu, Seyit Taha Erkek Yatılı Kur'an Kursu, Hz. Aişe Kız Yatılı Kur’an Kursu ve Günyazı Köyü Kur’an Kursu'nda öğrencilerle buluştu.

Burada ilçe müftüleriyle de istişarelerde bulunan Fakirullahoğlu, Çalışkanlar Köyünde yapımı sürdürülen yatılı Kur’an kursu inşaatında incelemelerde bulundu.

hakkari-22-2

Fakirullahoğlu Şemdinli programı kapsamında geçtiğimiz Kadir Gecesi’nde yatsı namazını eda ederken secdede vefat eden Hz. Aişe Kız Kur’an Kursu İhtiyaç odaklı Öğrencisi Kevser Sevda Özer’in Aşağı Kayalar köyündeki ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Ziyaretlerde İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu'na Şemdinli İlçe Müftüsü Rıdvan Şahin ve Çukurca İlçe Müftüsü Mahmut Durmuş eşlik etti.

Editör: Ömer Ceylan