İslam dinini internetten araştıran Hollanda vatandaşı Jannigje Van Ettinger, tatil için geldiği Söke'de Müslüman oldu.

Müslüman olmak istediğini belirterek Söke İlçe Müftülüğüne başvuran Ettinger için İlçe Müftülüğünde "İhtida Merasimi" düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan merasimde konuşan İlçe Müftüsü Ali Saim Doğru, Allah'ın birliğinden, Allah’ın hiçbir şeye muhtaç olmayıp her şeyin O’na muhtaç olduğundan ve İslam dininin temel esaslarından bahsetti.

Ardından Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Ettinger, "Meryem" ismini aldı.

Meryem, "Hollanda'dayken internetten İslam dinini araştırmaya başladım. Müslümanlığı tanıyınca kendi dinim olan Hristiyanlığı sorgulamaya başladım. Ramazan orucundan, beş vakit namazdan, komşularımın yaşamından ve çağrı filminden etkilendim. Ardından Müslüman olmaya karar verdim." ifadelerini kullandı.

- İlk ibadetim zikir çekmek oldu

Aydın Söke’de ikamet etmeye başlayan Meryem, "Müslüman olduktan sonra ilk ibadetim tespih çekip zikir etmek oldu. Şimdi de Kur’an Kursuna gidip, Kur’an okumayı öğreniyorum. Hz. Muhammed’i tanıyorum ve dua ezberleri yapıyorum." dedi.

- Müslümanlar neden İslam’ın gereğini yerine getirmiyor

Emekli ve ilkokul mezunu olan Meryem, "Müslümanların İslam dininin gereklerini neden yerine getirmediklerini anlayamıyorum." diye konuştu.

Söke İlçe Müftüsü Doğru, Meryem’e, İlmihal, Kur’an-ı Kerim, tespih ve seccade hediye etti.

Editör: Mehmet Çalışkan