Muş merkeze bağlı Güzeltepe Mahallesinde ikamet eden Sönmez ailesi ile Sürügüden Köyünde ikamet eden Salcan ailesi arasındaki husumet barışla sonuçlandı.

Salih Muhlise Çağlayan Camii'nde gerçekleştirilen barış merasiminde konuşan İl Müftüsü İbrahim Halil Demir, ilahi dinlerin özünde sevgi, barış, kardeşlik ve sulh olduğunu söyledi.

İl Müftüsü Demir, "Bir anlık gaflet ve şeytana uyma hayatımıza mal oluyor, aileler yuvalar yıkılıyor. Allah bize şeytanı düşman, Kur'an ve Peygamberi dost edinmeyi emrediyor. Bu dinin özünde tövbe var, af var, bağışlama var, karşılıklı olarak sulh vardır. Sulhta hayır vardır. Yeryüzünde iyilik, barış ve huzur hakim oluncaya kadar her Müslümanın üzerine düşen kardeşlik görevini yerine getirmesi gerekir. Bu vesileyle Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası içerisinde böylesi bir barışın gerçekleşmesine katkı sunan tüm kardeşlerimize, iki ailenin büyüklerine ve aile bireylerine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile aralarında husumet bulunan iki aile, adet üzere Kur'an'ı Kerim'in altından geçerek katılımcıların huzurunda helalleşip kucaklaştı.

Editör: Mehmet Çalışkan