6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli büyük depremin yaraları sarılmaya devam ediyor.

Bu kapsamda, Pendik’ten yola çıkan kırtasiye yardımları depremzede öğrencilere ulaştırıldı.

Pendik İlçe Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Pendik Şubesi, Pendik Belediyesi ve hayırseverlerin destekleriyle hazırlanan kırtasiye malzemeleri, Pendik İlçe Müftüsü Musa Bilgiç’in başkanlığındaki ekip tarafından Hatay’da yaşayan depremzede öğrencilere ulaştırıldı.

Manşet copy2

Deprem felaketi mağdurlarının acı ve üzüntülerini paylaşmak, onlarla bir araya gelmek için Hatay’a giden Pendik İlçe Müftüsü Bilgiç, "Ülkemizin yaşadığı acıyı biz de Pendik Müftülüğü olarak yüreğimizde yaşıyoruz. Hayırsever kardeşlerimizin desteği, müftülük personeli ve gönüllülerimizin gayretleriyle ve Pendik Belediyesinin katkılarıyla hazırlanan kırtasiye yardımlarımızı Hatay’daki öğrencilere teslim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu kırtasiye yardımı malzemeleri ile bir nebze de olsa, yeni eğitim öğretim döneminde deprem bölgesinde ikamet eden öğrencilerimizin yükünü hafifletmek istiyoruz." dedi.

Yardım kampanyasına destek verenlere teşekkür eden Bilgiç, "Rabbim hayırlarınızı kabul etsin. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin. Deprem bölgesinde yaşayan öğrencilere yeni eğitim öğretim döneminde başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.

Müftü Bilgiç, deprem bölgesinde incelemelerde bulunarak bir daha böyle acılar yaşanmaması temennisinde bulundu.

Hediyelerini alan çocukların mutlulukları görülmeye değerdi.

Editör: Emin Altıntaş