8'inci Tugay Komutanlığı'nda kentin kanaat önderleriyle iftarda bir araya gelen Akar, herkesin dini, etnik yapısına göre inanç özgürlüğü içinde hayatını sürdürmesinin en samimi temennileri olduğunu belirtti.

Vatandaşların özgürce ibadetini yapmasının önemine değinen Akar, "Herkesin birbiriyle çatıştığı bu dünyada, Hatay'da barışçıl bir şekilde bu hayatın sürdürülmesi, herkesin sevgi, saygı içinde birlikte yaşaması bizim için büyük bir mutluluk ve gurur kaynağı." diye konuştu.

akar-hatay-iftar-22

-"El birliği ile başaracağız"

Deprem bölgelerinde herkesin üzgün olduğu bu dönemde kanaat önderlerine her zamankinden daha fazla görev düştüğüne dikkati çeken Akar, "Birliğimizi, beraberliğimizi, bireylerin moral ve motivasyonunu tahkim etmek için her zamankinden daha çok çalışmamız gerekiyor." diye konuştu.

Hayatın normalleşmesine yönelik çalışmaların süratle devam ettiğini, kalıcı konutların, iş yerlerinin, hastanelerin temellerinin atıldığını aktaran Akar, "Depremde zarar gören tarihi ve dini yapılar için de Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı özel bir gayretle, bu sorunları çözmek, tarihi ve dini değerleri geleceğe taşımak için büyük bir gayret gösteriyor. Depremin neden olduğu bu yıkımın ardından 5 Şubat'taki Hatay ne ise modern teknoloji ve Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm imkan ve kabiliyetini kullanarak çok daha ileri düzeyde bir Hatay'ın ortaya çıkması için büyük bir gayret var. İnşallah bunu da el birliği ile başaracağız." dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Mevlüt Topçu'nun yaptığı dua ile oruçlar açıldı.

Editör: Ömer Ceylan