Kız ve erkek öğrencilerin ayrı kategorilerde katıldığı ve İl Müftülüğü Konferans salonunda gerçekleşen yarışma, Kur’an-ı Kerim, Namaz sure ve duaları ile Temek Dini Bilgiler alanında yapıldı.

Yarışmaya Hatay’a bağlı 14 İlçeden toplam 28 öğrenci katıldı. Öğrenci ve velilerin büyük bir heyecanla takip ettiği yarışmada:

Kız Öğrencilerden Yayladağı İlçesinden Emine Aktaş birinci, İskenderun İlçesinden Rumeysa Kıllı ikinci, Samandağ İlçesinden Ümmihan Turkut üçüncü olurken, erkek öğrencilerden; Yayladağı İlçesinden Şevket Saçlı birinci, İskenderun İlçesinden Ali Kerem Halil ikinci, Samandağ İlçesinden Ali Can Göbelek de üçüncü oldu. 

Birincilere tam altın, ikincilere yarım altın, üçüncülere çeyrek altın hediye edilirken, dereceye giremeyen öğrencilere 100,-TL para ödülü ayrıca Başkanlığımız yayınlarından kitap seti hediye edildi.

Yarışmacılara, Türkiye Diyanet Vakfı Hatay Şubesi’nin katkılarıyla ödüllerini veren İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu; “Meşguliyetlerin en güzeli Kur’an-ı Kerim’le olan meşguliyettir. Sizler bu yaz bu güzelliği ve zenginliği yaşadınız. Önemli olan ömür boyu Kur’an’ı kendimize rehber seçmektir. Bu vesile ile tatillerinden feragat ederek kurslara devam eden siz öğrencilerimizi tebrik ederim. Sizleri Yaz Kur’an Kurslarımıza gönderen anne babalarınızı tebrik ediyorum. Onlara teşekkür ediyorum. Gayretlerinden dolayı öğreticilerimizi tebrik ediyorum. Onlara da teşekkür ediyorum” dedi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan