Hatay İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Hatay Şubesi Kadın Kolları tarafından Hatay İl Müftülüğü geçici Hizmet Binası'nda "İyilik Atölyesi" oluşturuldu.

TDV Kadın Kolları'nda görevli gönüllülerin "iyilik" için bir araya gelecekleri bir mekan olmasının hedeflendiği atölyenin açılışında konuşan İl Müftüsü Mevlüt Topçu, "Vakfımız hayatın her alanında insana dokunmayı ve maddi-manevi destek vermeyi amaçlıyor. İyilik Atölyesi’nde kadın gönüllülerimiz yardım bekleyen depremzede vatandaşlarımız  için üretecek ve ürettiklerini faydaya dönüştürecek." dedi.

hatay-atölye-açılış-33

İyilik Atölyesi’nde sadece yardım faaliyetleri yapılmadığını aynı zamanda TDV Kadın Kolları öncülüğünde gönüllülere yönelik dikiş-nakış, örgü, çeyizlik gibi etkinlikler gerçekleştirileceğini belirten Müftü Topçu, "Bugün Bismillah diyerek açtığımız İyilik Atölyemiz hayırlara vesile olsun. Burası kadın kollarında görev yapan gönüllülerin el emekleri ile birçok faaliyeti gerçekleştireceği bir iyilik mekanı olacak inşallah. TDV Hatay Şubesi olarak kadın kollarının yapmış olduğu faaliyetleri yakından takip ediyor ve elimizden gelen desteği veriyoruz. Atölyemizden elde edilecek gelirler hayır hizmetlerinde ve depremzede kardeşlerimizin ihtiyaçlarında kullanılacaktır. Gerçekleştirilecek faaliyetlerde emeği geçen bütün Vakıf gönüllülerimize teşekkür ediyorum." ifadelerini kaydetti.

Konuşmaların ardından yapılan dua ve kurdele kesimiyle atölyenin açılışı gerçekleştirildi.

hatay-atölye-açılış-11

Açılışa İl Müftüsü Mevlüt Topçu'nun eşi Ayşecan Topçu, İl Müftü Yardımcısı Nazife Sağlam ile kadın görevli ve gönüllüler katıldı.

Editör: Ömer Ceylan