Pehlivan Mahallesi'nde 550 metrekare alana yapılacak 750 kişi kapasiteli cami için temel atma töreni düzenlendi.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, törende yaptığı konuşmada, el birliğiyle caminin inşaatını tamamlayarak hizmete sunacaklarını söyledi.

hacı-sait-cami-temel-atma-11

“Allah'ın mescitlerini ancak Allah'a ve ahiret gününe iman eden, namazı dosdoğru kılan, zekatı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imar eder." ayet-i kerimesini hatırlatan Hakkari Valisi Çelik, "Camilerin inşası iki aşamalı olur. Biri bugün itibari ile başlayıp ibadete hazır hale getireceğimiz güne kadar olan fiziki inşa. Bunu Yüce Allah’ın lütuf ve keremi ile devlet ve hayırsever vatandaşlarımızın sunacağı maddi ve manevi destekle biran önce tamamlayıp inşanın ikinci aşamasına geçmiş olacağız. Mescitlerin ikinci inşasının asıl muhatapları bütün Müslümanlardır. Bu da camileri tarihi misyona uygun olarak yaşatmaktır. Caminin biran önce tamamlanıp ibadete açılması itikadi ve mimari açıdan ilimize renk katacaktır." ifadelerinde bulundu.

İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu'nun dua etmesinin ardından caminin temeli atıldı.

Törene, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Ömer Ceylan