Hakkari İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde  "Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı" düzenlendi.

Gençlik Merkezindeki kamp programında gençlerle bir araya gelen İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bütün gayemiz ahlak ve maneviyatı esas alan hayırlı bir gençlik yetiştirmektir. Kamp süresince birbirinizi üzmeyin. İnsanlara örnek olacak davranışlar sergileyin. Bir arada yaşamanın gereklerine uyun. Rehber görevliler ile birbirinize karşı sevgi ve saygıda kusur etmeyin. Arkadaşlık ilişkilerinizi geliştirin ve kamptan sonra da sürdürmeye devam edin." dedi.

Hakkaride Gençlik Kampı 55

Müftü Fakirullahoğlu, "Hayatınız boyunca doğru, ahlaklı ve maneviyatımıza bağlı olarak yaşamaya gayret gösterin. Sizi dünya ve ahiret saadetine ulaştıracak tutum ve davranışlar sergileyin. İbadetlerinizi aksatmayın. İlim öğrenin. Bunun için bol bol kitap okuyun. Bidat ve hurafelerden uzak durun. Helal ve haram duyarlılığını aklınızdan çıkarmayın.  Sizi kötülüğe götürecek yollardan uzak durun. Bu duygu ve düşüncelerle kampın hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim." diye konuştu.

Hakkaride Gençlik Kampı 44

Üç gün süreyle devam eden kampta gençler; ildeki tarihi mekanları gezdi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait yüzme havuzunda yüzme ve Merga Bütan Kayak Merkezinde kayak yapma keyfi yaşadı. Dini, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle dolu günler geçirdi.

Hakkaride Gençlik Kampı 33

Kamp, gençlerin Ahmed-i Hani Yatılı Kur’an Kursunda hafızlık yapan öğrencilerle buluşması, İl Müftüsü Fakirullahoğlu’nun yaptığı dua, dilek ve temennilerin alınması ile ikramın ardından sona erdi.

Hakkaride Gençlik Kampı 11

Editör: Ömer Ceylan