Hakkari İl Müftülüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve Yeşilay iş birliğinde din görevlilerine yönelik "Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı" programı gerçekleştirildi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen programda konuşan İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, "Programın hazırlanmasına vesile olan kurumlar ile sunumlarda görev alan İl Emniyet Müdürlüğü ve Yeşilay görevlilerine teşekkür ederim. Programda anlatılanlar ışığında uyuşturucu ve madde bağımlılığına karşı mücadelede din görevlileri etkin rol almaya devam edecek." dedi.

Sosyal Hizmet Uzmanı Jiyan Turgut tarafından "Ergenlik dönemi özellikleri, ergenlikte önemli psikolojik ihtiyaçlar, ergenlik döneminde bağımlılık riskleri, madde bağımlılığına karşı koruyucu önlemler, madde kullandığı düşünülenler için yapılması gerekenler, tedavi ve destek almak için başvurulabilecek kurum ve kuruluşlar" hakkında bilgi verildi.

Hakkari’de-din-görevlilerinden-uyuşturucu-ile-mücadeleye-tam-destek02

Programda konuşan İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şubesi görevli Polis Memuru Mustafa İnceoğlu, "Uyuşturucu ve bağımlılık yaratan maddelerle mücadelede en güzel desteği din görevlilerinden alıyoruz." dedi.

Uyuşturucu ve madde bağımlılığı konusunda din görevlilerinin manevi danışmanlığına ihtiyaç duyduklarını ifade eden polis memuru İnceoğlu, "Uyuşturucu maddelerin tanımı, madde bağımlılığı, uyuşturucuya başlama nedenleri, madde bağımlılığına giden yol, bağımlı olmanın belirtileri, bağımlılık yaratan maddeler ve insanlarda yarattıkları etkiler, kırmızı ve yeşil reçeteli ilaçların kullanımı, kullanıcılarda görülen eşya ve malzemeler, uyuşturucu kullanma mekanları ile uyuşturucu kullanıcıları ile ticaretini yapanların yönelik yasal düzenlemeler" hakkında bilgiler verdi.