Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur'an kursu öğrencilerine yönelik planlanan "Her Ay Bir Konu Bir Konuk" projesi kapsamında müftülüklerce programlar gerçekleştiriliyor.

Proje kapsamında Giresun İl Müftülüğünce, Çakırmelikoğlu Kur’an Kursu’nda eğitim gören hafızlık öğrencilerine yönelik seminer düzenlendi.

Seminere Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı Giresun İl Sorumlusu Fatih Yıldırım konuşmacı olarak katıldı.

20240326 T304- - - "Teknoloji geliştiren bir Türkiye hedefliyoruz"

T3 Vakfının gerçekleştirdiği proje ve çalışmalarla, Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesini gerçekleştirmesine yönelik katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten Fatih Yıldırım, “Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın amacı, yetenekli gençlerin ve her yaş grubundan insanların teknoloji geliştirilmesi süreçlerine katılmalarını sağlamak, stratejik önemi, yüksek katma değeri ya da küresel rekabet koşulları gereğince milli ve özgün olarak üretilmesi öncelikli olan ürün, sistem ve bileşenlerin üretilmesine dönük girişim, araştırma-geliştirme, proje ve faaliyetleri yapmak ve desteklemektir. Aynı zamanda yetenekli gençleri tespit etmek ve eğitmek, teknoloji alanında girişimcilik kültürünün gelişmesine ve bütün bu alanlarda yapılacak bilimsel çalışmalara da katkıda bulunmaktır.” dedi.

20240326 T302

- "Yetişmiş insan kapasitesi artıyor"

Bir toplum ve ülkenin, teknolojik açıdan kendine yeterliliğinin en temel unsurunu yetişmiş insan kapasitesinin oluşturduğunu ifade eden Yıldırım, “Türkiye Teknoloji Takımı bu inançla yola çıkarak, Türkiye’nin bu alanda yetişmiş insan kapasitesini artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirmektedir. Vakfımız bu hedef doğrultusunda iki ana alanda projeler yürütmektedir. Potansiyel sahibi ortaokul, lise ve üniversite gençlerine yönelik teknik eğitimler ve atölye çalışmaları ile proje yarışmaları ve hekatonlara yönelik takımların kurulması ve desteklenmesi vakfın ana faaliyet alanını teşkil etmektedir. Diğer faaliyet alanını ise, Türkiye’ye katma değer sağlayacak teknoloji girişimlerine kuluçka ve hızlandırma merkezlerinde lojistik, teknik ve danışmanlık destekleri, girişim sermayeleri ve melek yatırım ağları yoluyla sermaye destekleri sağlanmasına yönelik çalışmalar oluşturmaktadır. ” diye konuştu.

Yıldırım, vakfın markalarından olan, Teknofest, Deneyap, Bilim Türkiye, Keşif Kampüsü, T3 Akademi, T3 Girişim Merkezi, Milli Teknoloji Hamlesi ve Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Burs Programı hakkında bilgilendirmede bulundu.

Seminere Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Ali Osman Yılmaz, Kur'an kursu öğreticileri ve öğrenciler katıldı.

20240326 T303

Editör: Giresun Müftülüğü