Giresun'da tedavi gördüğü hastanede vefat eden emekli Kur'an Kursu Öğreticisi Hafız Murat Gürel, dualarla ebediyete uğurlandı

Gürel'in cenazesi evinin önünde helallik alınmasının ardından, Akköy Camisi'ne getirildi. 

20230701MURATGUREL02

Öğle namazının kılınmasının ardından Gürel'in yeğeni Manisa Akhisar İlçe Müftüsü Muhammet Salman tezkiye konuşması yaptı. Gürel'in oğlu Piraziz İlçe Vaizi Muhidtin Gürel'in kıldırdığı cenaze namazı sonrası Giresun İl Müftü Yardımcısı Fatih Sarıgül dua etti. 

20230701MURATGUREL03

İlim ve hizmet insanı bir şahsiyeti kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade eden Sarıgül, “Sevgili Peygamberimiz'in (sas), 'Sizin en hayırlınız, Kur'an-ı öğrenen ve öğretendir' hitabına mazhar olan değerli büyüğümüz Hafız Murat Gürel hocamızı ebediyete uğurlarken, onun bıraktığı mirasla yolumuza devam edeceğiz. Yüce Rabbim, kendisine rahmet etsin ve onun gibi ilim ve hizmet insanları yetiştirmeyi bizlere nasip etsin. Ruhu şâd, mekanı cennet, makamı ali olsun.” dedi.

Cenaze merasimine Giresun Milletvekilleri Ali Temür, Ertuğrul Gazi Konal, emekli Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, vaizler, din görevlileri, Gürel'in öğrencileri ve vatandaşlar katıldı. 

20230701MURATGUREL04

Editör: Giresun Müftülüğü