Hac ibadetlerini yerine getirmek üzere kutsal topraklara gidecek hacı adayları için tören gerçekleştirildi.

Hacı-adaylarının-kutsal-topraklara-yolculuğu-sürüyor02

Nevşehir

Nevşehir'den kutsal topraklara gidecek olan 190 kişilik hac kafilesi için İl Müftülüğü Binası’nda tören düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan İl Müftüsü Kazım Güzel, hac ibadetinin yürekleri Allah ve Resulünün sevgisi ile yanıp tutuşan müminler için en büyük özlem olduğunu belirtti.

Müftü Güzel, “Hac, en büyük vuslat ve en büyük heyecandır. Hac, sayısız hikmetleri ve güzellikleri içinde barındıran mübarek bir yolculuk, kutlu bir ibadettir. Tövbe ve dua zamanıdır. Rahmet ve mağfiret iklimidir.” dedi.

Hacı adayları yapılan duanın ardından kutsal topraklara uğurlandı.

Hacı-adaylarının-kutsal-topraklara-yolculuğu-sürüyor03

Artvin

Kutsal topraklara gidecek hacı adayları için Artvin Merkez Camii’nde program gerçekleştirildi.

Artvin'den kutsal topraklara gidecek 74 hacı adayı için düzenlenen törende konuşan İl Müftüsü Mesut Harmancı, hacı adaylarının kutsal topraklarda vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğini vurguladı.

Hac ibadetinin İslam'ın temel şartlarından biri olduğunu ifade eden Müftü Harmancı, “Hac yolculuğu imanımızın tazelenmesi, ruhumuzun arınması, birlik ve beraberlik duygularının artması için bir fırsattır. Hac, İslam'ın kuşatıcılığını ve insanlığın ortak değerlerini yücelten bir mühürdür.  Bu kutlu yolculukta, Yüce Rabbimizin huzuruna varacak Beytullah'ta dua edecek ve Resulullah'ın izinde yürüyeceksiniz.” diye konuştu.

Hacı adayları duanın ardından kutsal topraklara yolcu edildi.

Editör: Ammar Esenkal