Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla yola çıkan hacı adayları için müftülüklerce uğurla töreni düzenleniyor.

Iğdır

Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla mübarek topraklara gidecek 66 hacı adayı, düzenlenen törenle mübarek topraklara yolcu edildi.

Iğdır Hac

Iğdır İl Müftülüğü önündeki törende din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okundu.

İl Müftüsü Zahit Demirel'in hac ibadetinin önemi hakkında yaptığı konuşmanın ardından Iğdır Valisi Ercan Turan, hacı adaylarının yapacakları hac ibadetinin Allah katında kabul olunması temennilerinde bulundu.

Kilis

Kilis’te Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla mübarek topraklara gidecek 87 hacı adayından oluşan Gaziantep 7. Kafilesi için İl Müftülüğünce Hacı Faruk Kayabaş Camii’nde uğurlama programı düzenlendi. Hacı adayları, yola çıkmadan önce başta Türkiye olmak üzere tüm İslam coğrafyasının huzuru için dua etti.

Kilis Hac 11

Programa İl Müftü Vekili Muhammed Ayazgök, İl Müftü yardımcısı Abdulhekim Öz, Din görevlileri ve Hacı adaylarının yakınları katıldı.

Bingöl

Bingöl'den mübarek topraklara giden 154 kişilik hacı adayı için düzenlenen programa İl Müftü Vekili Bayram Öztürk, Müftülük Hac Bürosu çalışanları, din görevlileri ile beraber hacı adayları ve yakınları katıldı.

Bingöl 11

Kur’an-ı Kerim, tekbir, telbiye ve ilahilerin okunduğu uğurlama programında konuşan İl Müftü Vekili Öztürk, "Mukaddes topraklara Rahmanın misafirleri olarak yola çıkıyorsunuz. Rabbim salimen gidip gelebilmeyi nasip eylesin. Haccınız şimdiden mebrur olsun inşallah. Başta Gazze olmaz üzere bütün islam aleminin ve ülkemizin birliği ve bütünlüğü için dua etmeyi unutmayalım." dedi.

Yapılan duanın ardından yakınları ile helalleşerek vedalaşan hacı adayları, mübarek topraklara gitmek üzere otobüslerle Elazığ Havalimanına doğru yolu çıktı.