Güroymak (Norşin) ilçesinde Akın ve Güldal aileleri arasında yaşanan husumet, Nurtepe Mahallesi Şeyh Masum Camii’nde düzenlenen barış töreni ile son buldu.

Güroymak ilçesi Nurtepe Mahallesi Şeyh Masum Camii’nde düzenlenen barış merasimi Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

"Müminler Ancak Kardeştirler"

Törende konuşan İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, "Müminler Ancak Kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin. Allah’a karşı gelmekten sakının ki size merhamet edilsin." Ayeti ile İslam’ın barış ve esenlik dini olduğunu bir kez daha hatırlattı.

barış-22

Husumeti sona erdiren aileleri tebrik eden Müftü Geylani, "Peygamber Efendimiz (sav) bir hadisi şerifte 'Bir Müslümanın, diğer bir Müslümana üç günden fazla dargın kalması caiz değildir.' buyuruyor. Onların en hayırlısı, ilk önce selamı verip, o dargınlığı ortadan kaldırandır. Biz böyle bir Peygamberin ümmetindeniz. Bizleri buraya toplayan bu iman, inanç ve teslimiyettir. Bunu hiçbir zaman unutmayalım. Küçük şey, büyük şeye sebebiyet verir. Ne mutlu o insana ki fitneyi zamanında kapatır." ifadelerini kaydetti.

barış-33

Barış merasimi yapılan dua sonrası aile fertlerinin salavatlar eşliğinde kucaklaşmasıyla sona erdi.

Törene İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, İlçe Müftüleri, kanaat önderleri, bazı STK temsilcileri ve aile yakınları katıldı.

Editör: Ömer Ceylan