Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların yaralarını sarmaya devam ediyor.

Bu kapsamda yurtdışında çalışarak emekli olan 75 yaşındaki gurbetçi vatandaş, Edirne İl Müftülüğü ve TDV Edirne Şubesi aracılığıyla deprem bölgesine konteyner ev bağışında bulunuldu.

Hayırsever gurbetçi vatandaş, depremzede vatandaşların yaralarını sarabilmek için bağışta bulunduğunu belirterek bağışını Edirne İl Müftüsü ve TDV Edirne Şube Başkanı Hasan Başoğlu’na teslim etti.

Hayırsevere teşekkür eden İl Müftüsü Başoğlu, “Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız koordinesinde ilk günden itibaren deprem bölgelerimize ayni ve nakdi yardımlarımızı ulaştırmaya devam ediyoruz. Edirne halkımız bizleri depremzedelerimize destek konusunda hiçbir zaman yalnız bırakmadı ve bağışlarıyla depremzedelerimiz için her zaman destekçi oldu.” dedi.

Müftü Başoğlu, “Devletimiz ve halkımızın yardımlarıyla en kısa sürede depremzedelerimiz eskisinden çok daha iyi şartlarda yaşam standartlarına geri dönecektir. Depremzede kardeşlerimizin yarasını saran gurbetçi vatandaşımıza bu örnek davranışından dolayı teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Editör: Ammar Esenkal