Diyanet Haber Özel

İstanbul Bezm-i Âlem Valide Sultan Camii Müezzin Kayyımı hafız Abdullah Özkan, 15 Temmuz Destanı’na dikkat çekmek amacıyla, şehir şehir dolaşarak motosiklet üzerinde Kur’an-ı kerimi hatmediyor.

Özkan’ın motosiklet turu İstanbul Süleymaniye Camii’nden başladı ve15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir’in Niğde’de bulunan kabrinde son bulacak.

Türkiye’nin dört bir tarafında manevi mekânları ziyaret eden Hafız Özkan, 2500 km’lik motosiklet turunu, 15 Temmuz Şehidi Ömer Halisdemir’in Niğde Bor ilçesi Çukurkuyu beldesinde bulunan kabri başında yapacağı hatim duasıyla sonlandıracak.

İlk Ziyaret Fethi Sekin'e

Özkan, bu yılki motosiklet turuna İzmir'de 2017 yılında terör örgütü PKK'nın düzenlediği saldırıda olası bir faciayı canı pahasına önleyen şehit polis memuru Fethi Sekin’in Elazığ’da bulunan kabrini ziyaret ederek başladı.

Yaklaşık 20 farklı ilde şehit kabirlerini ve manevi mekânları ziyaret etmeyi planlayan Özkan, motosiklet turunu önceki yıllarda olduğu gibi yine 15 Temmuz Şehidi Ömer Halisdemir’in kabri başında yapacağı hatim duasıyla sonlandıracak.

Hafız Abdullah Özkan, motosiklet turunu kask içine yerleştirdiği kamera ile motosiklet üzerinde okuduğu hatm-i şerifin tamamını da yine kask içinde bulunan mikrofon ile kayıt altına alıyor. 

Özkan’a göre motor üzerinde Kur’an-ı kerim okumak ayrı bir zevk. Özkan bu duygularını şu sözlerle dile getiriyor:

“Motosiklet Üzerinde Kur’an-ı Kerim Okumak Ayrı Bir Güzellik”

“Kur’an-ı kerimin okunduğu yerin anlam kazandığını bir hafız olarak yaşayarak öğrendim. Motosiklet gezilerimde Kur’an okumaya başladıktan sonra, hem motosiklet sevdam hem de gittiğim yerlerin güzelliği çok daha farklı gelmeye başladı. Yaptığım dünyevi etkinlikler Kur’an ile maneviyat kazandı. 15 Temmuz 2016’da FETÖ terör örgütünün yaptığı hain kalkışma sonrası, her yıl 15 Temmuz haftasında anlamlı bir motosiklet gezisi yaparken, şehitlerimize ithafen Kur’an-ı kerim hatm-i şerifi okumaya karar verdim. Bu motosiklet hatim turunda şehitlerimizi ziyaret edip onların manevi huzurlarından feyz alarak 15 Temmuz Destanı’nın kahramanı Şehit Ömer Halisdemir abimizin kabrinde nihayete erdirmek suretiyle 2500 km’lik bir rotada hatm-i şerifi tamamlamış oluyorum.”

Türkiye’de ve dünya çapında yapılan hafızlık yarışmalarında derecesi bulunan Özkan, hatim turu esnasında sorun yaşamamak adına “motosiklet güvenli ve ileri sürüş teknikleri” eğitimleri de aldı. Eğitimlerin ardından “enduro” sınıfı motosiklet kullanmaya başlayan hafız Özkan, 2010 yılından bu yana 300 bin km’lik motosiklet yolculuğu yaptı.

Diyanet Haber Özel

Editör: Mehmet Çalışkan