Giresun İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Giresun Şubesi iş birliğinde Filistin yararına açılan “Hayır Çarşısı” ve “Kudüs’ü Anlamak, Gazze’ye Destek Olmak” programı ile din görevlilerinin yaptığı çalışmalara katkı sunan vatandaşlar hayırda yarıştı.

TDV Kadın Kolları Giresun Şubesi koordinesinde, işgalci İsrail’in zulmü altında zor günler geçiren Filistin halkına destek olmak amacıyla başlatılan organizasyon ve programlarda Filistin’e ulaştırılmak üzere toplanan yardımlar Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Kolları Giresun Şubesi Başkanı Nihal Kasap, İl Göç Koordinatörü Huriye Topşir ve TDV gönüllüleri tarafından Filistin’deki mazlum ve mağdurlara ulaştırılmak üzere TDV Giresun Şubesine teslim edildi.

Yapılan bağışı TDV adına kabul eden TDV Giresun Şubesi Başkanı ve İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, ellerinden gelen tüm imkanları seferber ederek Filistin halkının yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.

İnsanlık tarihinin şahit olduğu en büyük zulümlerden birinin Filistin’de ve Gazze’de yaşandığını ifade eden İl Müftüsü Kılıçbay,  “Bugün Filistin ve Gazze’de bebek, çocuk, kadın, yaşlı demeden masum insanlar vahşice katlediliyor. Evler, camiler, okullar ve hastaneler acımasızca bombalanıyor. Bütün dünyanın gözü önünde büyük bir insanlık suçu işleniyor. Binlerce masum insan aynı anda can verirken insaf ve vicdanını kaybetmiş dünya bu soykırımı sadece seyrediyor. Mazlumun ırkına, diline ve dinine bakılmaz. Tüm insanlığı zalimin karşısında mazlumun yanında olmaya davet ediyoruz.” dedi.

Tüm inananların yaşanan zulüm karşısında birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerektiğini belirten Müftü Kılıçbay, “Filistinli kardeşlerimizin haklı mücadelesinde onlara maddi ve manevi destek olarak kardeşlik hukukumuzu canlı tutmaya devam edeceğiz. Tarih boyunca Kudüs’le, Mescidi Aksa ile ve Filistinli mazlum kardeşlerimizle gönül bağını hiçbir zaman koparmayan aziz milletimiz tüm imkanlarını seferber ederek kimsesizlerin sesi, mazlumların umudu olmaya devam edecektir.” diye konuştu.

Editör: Giresun Müftülüğü