Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu aracılığıyla umre vazifesini yerine getirmek üzere Giresun’dan kutsal topraklara gidecek olan umreciler "Umre Hazırlık Kursu Eğitim Seminerleri" ile bilgilendirildi.

Seyyid Mevlana Sadrettin Efendi Camii’nde düzenlenen seminerin açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, umre ibadetinin önemini vurguladı.

20240209 U M R E S E M I N E R I03

- "Umre manevi bir arınma yolculuğudur"

Umre yolculuğunun, kişinin manevi hayatını gözden geçirmesi ve ruhi bir yenilenme gerçekleştirebilmesi için önemli bir fırsat olduğunu ifade eden İl Müftüsü Kılıçbay, "Kutsal toprakların manevi iklimi, geçmişte içine düşülen yanlışların ve günahların ağır yükünü atabilmek, geleceğe yönelik olarak da hayatta tertemiz bir sayfa açabilmek için büyük bir imkan sunmaktadır. Yüce Allah’ın insanları affettiği ve duaları, tövbeleri geri çevirmediği mübarek mekanlarda bulunmak, bunun için önemli bir fırsattır. İçtenlikle yapılacak duaların asla geri çevrilmeyeceği bu atmosferi iyi değerlendirebilmek bu açıdan çok değerlidir." dedi.

20240209 U M R E S E M I N E R I02

Seminerde, İl Müftü Yardımcısı Alaettin Kırbıyık, Hac Umre Şube Müdürü Nafi Sağlam, Uzman Vaiz Gülay Ayar ve Dr. Berkant Ok tarafından sunumlar gerçekleştirildi. 

"İbadet Bilinci ve Umre İbadeti", "Umrenin Hikmeti ve Umre’deki Sembollerin Anlamı", "Umre Yolculuğundan Önce Maddi Manevi Hazırlık" ve "Temel Sağlık Bilgileri" ve "Kadınlara Özgü Bilgiler" konulu sunumların ardından katılımcılara ihrama giriş, tavafın yapılışı ve Safa ile Merve arasındaki yürüme şekli gösterildi.

20240209 U M R E S E M I N E R I04

Editör: Giresun Müftülüğü