Giresun İl Müftülüğü, aileyi korumak, toplumda aile olma bilincini arttırmak, ailede hak ve sorumluluklar açısından baba olmanın önemine dikkat çekmek amacıyla "Baba Okulu Seminerleri" düzenledi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerler İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay’ın, "Çocuğun Gelişiminde Babanın Rolü" konulu sunumuyla başladı.

20231229 B A B A O K U L U02

- "Baba, doğruyu ve hakikati gösteren bir rehberdir"

Çocukların babalarıyla erken yaşta kurdukları iletişimin, ileri yaşlardaki tüm gelişimsel alanları etkileyebildiğini ifade eden İl Müftüsü Kılıçbay, "Baba olmak, sadece ailenin maddi ihtiyaçlarını karşılamak değildir. Baba olmak, çocuklarımızı iyi bir insan olarak yetiştirmektir. Göz aydınlığı yavrularımızın ebedi kurtuluşu için gayret göstermek, çocuklarımızı iyiliğe yönlendirip kötülükten alıkoymak için çabalamaktır. Baba olmak, Peygamber Efendimiz (sas) gibi çocuklarımıza hayatın her alanında örnek ve rehber olmaktır." dedi.

- "Baba, çocuklarıyla nitelikli zaman geçirmelidir"

Babanın çocuğuna zaman ayırarak, dinleme ve sevgisini gösterme konusunda özen göstermesi gerektiğini belirten Müftü Kılıçbay, "Dijitalleşen dünyada ailelerinden yeterli ilgiyi göremeyen çocuklar, aileleri ile birlikte değerlendirmeleri gereken nitelikli zamanı yeni kitle iletişim araçlarında, özellikle de sosyal medya mecralarında tüketmektedir. Bu sebeple babalar ve anneler çocukları ile yakın bir iletişimde olmalı ve birbirleriyle ilgilenmelidirler. Duyarlı ve ilgili babalarla büyüyen çocuklar, psikolojik olarak daha uyumlu olmakta, daha az davranış problemleri göstermekte ve akranlarıyla daha iyi iletişim kurabilmektedirler." diye konuştu.

Seminerlerde, İl Müftü Yardımcısı Fatih Sarıgül "Kur’an-ı Kerim’de Baba Örnekleri", İl Vaizi Muhittin Sarmusak "İslam’da Babanın Hak ve Sorumlulukları", "Baba-Çocuk İletişimi", "Baba Olarak En Güzel Örnek Hz. Peygamber", "Ailede Merhametin Mimarı Baba", Din Hizmetleri Uzmanı Soner Köse ise, "Baba Genç İletişimi" ve "Mahremiyet Eğitiminde Babanın Rolü" başlıklı sunumlar gerçekleştirdi.

4 haftalık eğitimin sonunda İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay tarafından seminerlere katılan personele  "Katılım Belgesi" takdim edildi.

20231229 B A B A O K U L U06

Editör: Giresun Müftülüğü