Sinema ve tiyatro sanatçısı Ali Nuri Türkoğlu’nun hazırlayıp sunduğu, yönetmenliğini Erdal Barış Yıldırım, görüntü yönetmenliğini Uğur Oğuz, Kameraman Uğur Özalp ve Koordinatörlüğünü Muharrem Koyuncu’nun üstlendiği "Gezerken Anadolu" programı Kasım ayında Diyanet TV’de seyirciyle buluşacak.

Program çekimleri için Elazığ’a gelen ekip çekimlerine tarihi Harput Kalesi’nden başladı. Prof. Dr. İbrahim Aytaç tarafından Harput Kalesi ve kazı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Restorasyon çalışması tamamlanarak hizmete giren Hoca Hasan Hamam Müzesi ile devam eden çekimler Ulu Camii ve ardından Serince (Şüşnaz) köyünde orcik yapımı kayda alındı.

anadolu-elazığ-22

İl Müftüsü İrfan Üstündağ çekim ekibi ile birlikte Yurtbaşı Semt Kütüphanesi’ne giderek Elazığ İl Müftülüğü tarafından yürütülen gençlik çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Müftü Üstündağ, Yurtbaşı Camii müştemilatında hizmet veren Semt Kütüphanesi’nin her kesimden insana açık olduğunu, başta bağımlılıkla mücadele olmak üzere, öğrencilerin bu mekânda bilgisayar ve internet destekli eğitim imkanı bulduklarını belirterek, kurumlarla işbirliği içinde toplumun tüm kesimlerini bilinçlendirme çalışmalarının yürütüldüğünü ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen ve 11 deprem ilinden umreye götürülen öğrenciler içinde Elazığ’dan da 26’sı erkek 22’si kız olmak üzere 48 öğrenci bulunduğunu belirten Müftü Üstündağ, öğrenciler ve aileleri adına Diyanet İşleri Başkanlığı’na teşekkür etti.

anadolu-elazığ-33

"Gezerken Anadolu" program çekimleri Elazığ'ın mutfak kültürünü yansıtan ve yöresel ürünlerinin yer aldığı tarihi Kapalıçarşı’da devam etti. Diyanet TV’nin önemine dikkat çekerek çekim ekibine teşekkür eden Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nafiz Bilginoğlu Kapalıçarşı hakkında bilgiler verdi.

Elazığ’daki çekimlere Müftülük Teknikeri Kazım Hakan Baltaş rehberlik etti.

Editör: Ömer Ceylan