Eskişehir İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü, gençlerin manevi gelişimine katkıda bulunmak amacıyla gençlik söyleyişileri serisine devam ediyor. Serinin 22.’si Anadolu Nasrettin Hoca Camii Diyanet Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Programa, İl Müftüsü Bekir Gerek, ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Ömer Müftüoğlu , İl Müftü Yardımcısı İsrafil İğde, Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım ve çok sayıda genç katıldı.

Eskişehir Söyleşi 44

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Bekir Gerek, gençlik söyleyişilerinin gençlerin dini bilgi ve becerilerini arttırmak, onları güncel konulara duyarlı kılmak ve onlara rol model olacak isimlerle tanıştırmak için düzenlendiğini belirtti.

Programın ana konuşmacısı olan ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Ömer Müftüoğlu ise, "Yusuf Suresi Üzerinden Gazze Olaylarına Bakış" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Eskişehir Söyleşi 22

Müftüoğlu, Yusuf Suresi’nin insanlık tarihi ve güncel olaylar için önemli mesajlar içerdiğini söyledi. Müftüoğlu, "Allahu Teala ayetleri üzerinden nasıl o gün peygamberimize teselli verdiyse bugün Kur’an’ın yeni muhatapları bugünkü muhatapları olarak bize de aslında teselli verir. Bu kıssalar Allah Teala tarafından peygamber Efendimize içinde yaşadığı kötü durumlar zor durumlar günün birinde mutlaka geçecek kastıyla nasıl anlatılmışsa bugün bize de aynı şekilde anlatılır. Allah’ın ayetlerini peygamber efendimizin teselli bularak okumaları gibi biz de bugün okursak içinde yaşadığımız sıkıntılara karşı Rabbimizin desteğini arkamızda hissedebiliriz." dedi.

Eskişehir Söyleşi 33

Program sonrasında, İl Müftülüğü tarafından gençlere ikram yapıldı.

Editör: Ömer Ceylan