Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanlığı tarafından ülke genelindeki Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) merkezlerinde görev yapan personele yönelik "Hizmet İçi Eğitim Semineri" düzenlendi.

Yozgat Şehit İbrahim Yılmaz Dini İhtisas Merkezi ev sahipliğinde gerçekleştirilen seminerin açılış programına Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Dr. Elif Arslan, Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden, Şehit İbrahim Yılmaz Dini İhtisas Merkezi Müdürü Zeki Günbey katıldı.

yozgat-kondi-22

Programda katılımcılara hitap eden Genel Müdür Kondi, "Arkadaşlar siz insanları iyiye güzele davet ediyorsunuz, hayra davet ediyorsunuz. Sizin davetinizden daha güzel bir davet yok. Arkadaşlar, biz bu dini anlatmakla yükümlüyüz, sorumluyuz. Aile ve Dini Rehberlik anlamında yaptığınız her faaliyet için teşekkür ediyor, vazifenizde kolaylıklar diliyorum." dedi.

yozgat-kondi-33

İl Müftüsü Ali Gülden ise açılışta yaptığı konuşmada "Hepimiz biliyoruz ki tüm peygamberler meşru bir zeminde aile kurmayı tavsiye etmiş, kendileride en güzel örneğini ortaya koymuştur. Hz. Muhammed (sav) aile üzerinde en güzel örnekleri vermiş, bizleri de teşvik etmiştir. Ancak şu anda aile kurumunu yok etme adına küresel anlamda ciddi bir gayret var. Tüm bunlara çözüm bulmak adına herbiriniz müftülükleriniz ve Başkanlığımızın koordinesinde aile anlamında ortaya çıkan problemlere katkı sunuyorsunuz. İnşallah seminerimiz aile adına yaşadığımız sorunlara iyi cevaplar verme anlamında faydalı olur. Buradan aldığınız bilgileri sahada en güzel şekilde vatandaşlarımıza yansıtabilmenizi Cenab-ı Allah' tan niyaz ediyorum." dedi.

Beş gün boyunca devam edecek seminerde, katılımcılara uzman isimler tarafından çeşitli konularda sunumlar yapılacak.

yozgat-kondi-11

- Askerlik Şubesinde rehberlik hizmeti sunan din görevlileriyle buluşma

Öte yandan seminer kapsamında Yozgat’a gelen Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, tarihi Askerlik Şubesinde çeşitli alanlarda rehberlik hizmeti sunan din görevlileriyle bir araya geldi.

Din görevlilerinden yürütülen hizmetlere dair bilgi alan Genel Müdür Kondi, "Dini rehberlik noktasında halkımızın hizmetine koşuyoruz. Mükemmel olmayabiliriz. Daha güzel hizmetler yapmamız lazım. Camilerimiz en güvenilir mekanlar, hocalarımız her daim olduğu gibi güvenilen insandır. Hoca hanımlar her daim olduğu gibi rehber olan, modern olan insanlardır. İnşallah güzel hizmetlerimizi daha da arttırmış olacağız. Hepinize teşekkür ediyorum. Allah razı olsun." diye konuştu.

Programda İl Müftüsü Ali Gülden de hazır bulundu.

Editör: Ömer Ceylan