Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi "İl Buluşmaları" kapsamında Kırklareli'de din görevlileri ile bir araya geldi.

Din Hizmetlerinin etki alanının artırılması amacıyla gerçekleştirilen programda din görevlilerine hitap eden Dr. Kondi, Diyanet İşleri Başkanlığının Kanuni ve anayasal bir kurum olduğunu, doğumdan ölüme kadar toplumun her kesimine yönelik din görevlilerinin çok başarılı hizmetler yürüttüğünü söyledi.

- "Din görevliliği bir adanmışlıktır"

Genel Müdür Kondi, "Çiçeğin yetişmesine engel olan zararlı otlar değil, bahçıvanın ihmalidir. Sahih ve doğru bilgiyi ulaştırmadığımız her insanın yarın hesabı bize sorulacaktır. Öyleyse hiçbir ayrım gözetmeden, kötülerle değil kötülükle mücadele ederek iyiliği her herkese ulaştırmalıyız. Aslolan günahkarla değil, günahla mücadele etmektir. Bu yönde irşat ve tebliğ yöntemlerimizi yeniden gözden geçirmeliyiz. Nedret ettiren değil, sevdiren ve bağışlayan önderler olmalıyız. Görev yaptığımız yerlerde çok konuşmaktan ziyade iyi bir dinleyici ve herkese güven veren hocalar olmak zorundayız. Hiçbir ayırım gözetmeden insanları ziyaret edip halını hatırını sormalıyız. Unutmayalım ki insanları dinlemek ve onlara zaman ayırmak en etkili iletişimidir. Onların kalbini kazanmada en etkili yöntemdir." ifadelerini kullandı.

kondi-22

- "Asli görevimiz topluma iyiliği anlatıp kötülükten sakındırmaktır"

Din görevlilerinin Peygamber varisi olduğunu belirten Din Hizmetleri Müdürü Dr. Kondi, "Öğüt verici ve emri vaki konuşmalardan sakınmalıyız. Bu toplumu bidat ve hurafelerden temizleyen sahih ve doğru bilgi ile aydınlatan Peygamber varisisiniz. Asli görevimiz topluma iyiliği anlatıp kötülükten sakındırmaktır. Toplumda iyi insan olmaya, iyilikte ve hayırda örnek olmaya çalışmalıyız." diye konuştu.

İl Müftüsü Yusuf Eviş ise program sonunda yaptığı konuşmada tüm katılımcılara teşekkür etti. 

Kırklareli Ticaret Borsası Toplantı Solunu'ndaki buluşmaya Diyanet İşleri Başkanlığı Zekat Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan, ilçe müftüleri ve din görevlileri katıldı.

Editör: Ömer Ceylan