Yahşihan Müftülüğü Diyanet Gençlik Merkezinde, Kırıkkale Üniversitesi öğrencilerine yönelik “Hayat Rehberi Kur’an” konulu konferans düzenlendi.

Konferansa Kırıkkale Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Tefsir Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mevlüt Erten, konuşmacı olarak katıldı.

Prof. Dr. Erten, Kur’an-ı Kerim’in lafız ve mana yönüyle muciz, indiği günden itibaren insanlık için hidayet rehberi olduğunu, bir beşer tarafından böyle bir kitabın asla oluşturulamadığı ve oluşturulamayacağını, lisanı ile yeni bir dil, anlamı ile yeni bir insan inşa ettiğini ifade etti.

İlçe Müftüsü Muharrem Evirgen ise yaptığı konuşmada "Üniversite öğrencilerinin yoğun olduğu bölgede inşası tamamlanan ve hizmete açılan Yahşihan Müftülüğü Diyanet Gençlik Merkezimizde kız ve erkek öğrenciler için '114 sure 114 Gençle Buluşuyor', 'Gençler Kürsüden Konuşuyor' programları ile Emekli İl Müftüsü Nuh Korkmaz tarafından Arapça kursu, Doç. Dr. Abdulsamet Yeşildağ tarafından İngilizce kursları verilmektedir. Öğrencilerimizden gelen talepler doğrultusunda farklı etkinlikleri de hayata geçireceğiz. Diyanet Gençlik Merkezi gençlere aittir ve onların sığınacağı en güvenli limandır." dedi.

Program sonunda öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan dergilerin tanıtımı yapılarak hediye edildi.

Editör: Ömer Ceylan