Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde sürdürülen "Gençliğe Değer" projesi kapsamında ara dönem kampları sürüyor.

Bursa

Gürsu İlçe Müftülüğü "Gençliğe Değer" projesi kapsamında gençlere yönelik Ağaköy Mahallesi'nde Cami-Gençlik Buluşması ve sosyal etkinlik düzenledi.

Gümüşhane Kamp 11

İlçe Müftümsü Murat Sarı, gençleri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Katılımcı ve gençlere seslenerek iyiliğin karşılığının ancak iyilik olduğunu ve iyilik için bir araya gelenlerin güçlenmesi halinde kötülük ve bozgunculuğun hüsrana uğrayacağını ifade etti. 

Sonrasında söz alan gençler Kur'an-ı Kerim tilavet edip ilahi ve kasideler okudu.

Sonrasında Müftü Sarı, gençlere ikindi namazı kıldırıp aziz şehitler başta olmak üzere tüm İslam alemi için dua etti.

Namaz sonrası hayırseverlerin hazırladığı yemekler ikram edildi.

Bolu

Seben İlçe Müftülüğünce de "Gençliğe Değer" projesi kapsamında ara dönem kampı düzenledi.

İlçe Müftüsü Salih Terzi, projedeki öğrencilerle buluşarak gençlerin milli ve manevi değerlerine bağlı bir şekilde yetişmelerine katkı sunmayı amaçladıklarını belirtti.

Seben Gençlik Kampı 11

Müftü Terzi, "Gençlerimize cami sevgisinin, milli değerlerimizin, ibadet şuurunun, kardeşlik bilincinin verildiği bu tür etkinlikleri önemsediklerini, iman sahibi, ahlaklı gençler yetiştirmek için gayret ediyoruz. Çocuklarını bize emanet eden, bu tür faaliyetlerde yer almasını sağlayan başta anne-babalar olmak üzere, gençlerimize rehberlik eden, onların gönüllerine dokunan din görevlilerine ve maddi manevi katkı sağlayan tüm Seben halkına teşekkür ediyorum." dedi.

Seben Gençlik Kampı 33

Seben Yeni Camii ve Merkez Kur’an Kursunda yapılan ara dönem kamp projesi 3 gün sürdü. Kampta öğrenciler değerler eğitimi, dini bilgiler, yarışmalar, geziler, turnuvalar, sinema gibi çeşitli aktivitelerle kaliteli vakit geçirdi.

Düzce

Düzce İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından organize edilen "Gençliğe Değer Ara Dönem Kampı" düzenlenen kapanış programı ile sona erdi.

Kaynaşlı Yatılı Erkek Kur'an Kursunda Filistin teması ile icra gerçekleştirilen program velilerden büyük beğeni topladı.

Kamp süresince maneviyat istasyonlarından eğlenceli oyunlara, Filistin’e destek yürüyüşünden hadis istasyonuna, yarışmalardan ilahi dinletisine, Hacivat-Karagöz gösterisinden sabah namazı programına, kamp ateşinden ahşap yakma ve boyamaya kadar yoğun bir program uygulandı.

Düzzce Kamp 11

Programa İl Müftüsü Osman Aydın,  Başkanlık Müftüsü Selami Emen, Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, Kaynaşlı İlçe Müftüsü Mehmet Usta ve veliler katıldı.

Program, protokol üyeleri tarafından kampa katılım sağlayan gençlere madalya ve hediye takdimi  ile sona erdi.

Gümüşhane

Gümüşhane Diyanet Gençlik Koordinatörlüğü'nde Hacı Recep Seniha Bozkır Kur'an Kursu ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Kamp boyunca gençlerle birlikte mutfak etkinlikleri, Şule Kala'nın "Kafama Takıldı" kitabıyla okuma saati, Filistin temalı tiyatro gösterisi,  ilmihal dersi, yarışma, sinema, sohbet, çeşitli oyunlar ve sürprizlerle gençler hem eğlendi hem öğrendi.

Gursü 11

Kamp Kemaliye Camii'ndeki sabah namazı buluşmasıyla sona erdi.

Namaz sonrası İl Müftüsü Hüseyin Gün  yaptığı konuşmasında kampa katılan gençlere teşekkür ederek eğitim hayatlarında başarılar diledi.

Gürsu'da Gençlik Buluşması 44

Editör: Ömer Ceylan