Diyanet İşleri Başkanlığınca il ve ilçe müftülüklerince düzenlenen sabah namazı buluşmalarında bir araya gelen gençler, işgalci İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybedenler için dua etti.

Adana

Ramazanoğlu Camii'nde düzenlenen "Gençler Sabah Namazında Buluşuyor" programı kapsamında Gazze’de hayatını kaybeden mazlumlar için dua edildi.

adana-sabah-namazı-buluşması-22

Namazın ardından katılımcılara hitap eden Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Kudüs ve Filistin'de büyük bir mücadele verildiğine dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Bedenimizin herhangi bir yeri rahatsızlanınca vücudun diğer azaları ona eşlik ederler, acısını paylaşırlar. Öyle değil mi? Bakın Sevgili Peygamberimiz ne buyuruyor: “Müminler, birbirlerini sevmede, birbirlerine merhamet ve şefkat göstermede, tıpkı bir organı rahatsızlandığında diğer organları da uykusuzluk ve yüksek ateşle bu acıyı paylaşan bir bedene benzer."

adana-sabah-namazı-buluşması-11

Program Müftü Taşcı’nın yaptığı duanın ardından çorba ve simit ikramı ile son buldu.

çorum-sabah-namazı-11

Çorum

Çorum Akşemseddin Camii'ndeki "Filistin'e Dua İçin Sabah Namazında Buluşuyoruz" etkinliğine gençler ve vatandaşlar yoğun katılım sağladı.

Fetih suresinin okunmasıyla başlayan programda 7’den 70’e tüm vatandaşlar, sabah namazı öncesi İl Müftüsü Muharrem Biçer’in Filistin'de hayatını kaybeden siviller için ettiği dua "amin" dedi.

ığdır-sabah-namazı-11

Iğdır

Filistin'de yaşanan zulme dikkat çekmek ve Filistin için dua etmek üzere Iğdır Merkez Camii'nde sabah namazında üniversite öğrencileri bir araya geldi.

Programa katılan İl Müftüsü Zahit Demirel, "İslam dini cihanşümül bir dindir, bütün insanlığa hitap eder. dolayısıyla dünyanın neresinde olursa olsun biz  müslümanlar islam'ın bizlere lütfettiği kardeşlik bağıyla kenetlenmeliyiz her daima birlik ve beraberlik içerisinde kardeşlik bağımızı ön plana çıkararak hareket etmeliyiz. Bugün Filistin'de  müslüman kardeşlerimize yapılan zulüm hepimizi derinden üzmektedir sabahın bu vaktinde camide bir araya gelmemiz sorumluluğumuzu bir nebze de olsa yerine getirmemizi gösterir." diyerek dua etti.

Cami çıkışında vatandaşlara sıcak çorba ikram edildi.

tekirdağ-sabah-namazı-11

Tekirdağ

Tekirdağ İl Müftülüğü ve İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nce "Gençler Filistin için sabah namazında buluşuyor" temasıyla Rüstempaşa Camii'nde program düzenlendi.

Tekirdağ İl Müftüsü Mustafa Soykök, burada yaptığı konuşmada, her zaman Filistin için dua ettiklerini söyledi.

Programa katılan gençlere teşekkür eden Soykök, "Aileleriniz, bizler belki size güzel bir dünya bırakamamış olabiliriz ama bu dünyayı güzelleştirmek sizlerin elinde. Çalışmalıyız, gayret sarf etmeliyiz ve yüreğimizden imanı ve sevgiyi eksik etmemeliyiz. Efendimiz daima gençlerle birlikte vakit geçirmeyi onlarla beraber olmayı istemiş, arzu ettiği toplumu oluşturmak ve hedeflerine ulaşmak için daima gençlerle beraber yürümüştür. Uhut Savaşında Peygamberimiz (sav) savunma savaşı yapmak istemiş fakat gençlerin ısrarı sebebiyle meydan savaşına karar vermiştir. Ama neticede verilen kayıplardan ve yaşanan sıkıntılardan dolayı, savaştan sonra hiç bir zaman gençleri karşısına alıp sizi dinledik bundan sebep böyle oldu demedi. Daima hoşgörülü ve affedici olarak davrandı. Mescid-i Aksa ve etrafı Peygamber hatıraları ile doludur. Biz bütün Peygamberlere iman ettik. Pek çok Peygamber Mescid-i Aksa ve civarında Yahudiler tarafından katledildi. Bundan sebep Allah’ın lanetini almış bir topluluktur. Hz. Ömer Kudüs’ü fethedince, tüm İnsanlık orada 500 yıl güven ve huzur içinde yaşadılar ama maalesef haçlılar ve tapınak şövalyeleri, Kudüs’ü darmaduman etti ve tarih kitapları Kudüs'ün sokaklarının oluk kan aktığını yazar, bu zulüm 90 yıl sürmüştür. Çanakkale de savaşıpta şehit olan Filistinliler de vardır, neden? Çünkü onlar biliyordu ki oralar düşerse Kudüs’te düşer. Güzel bir dünya bırakabilmek için çok çalışmalıyız, gayret etmeliyiz." dedi.

Program yapılan dua sonrası ikramlarla sona erdi.

tekirdağ-sabah-namazı-22

Hatay

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde sabah namazı sonrası Gazze'de hayatını kaybedenler için dua edildi.

İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü Gençlik Merkezi'nce "Gençler Filistin için sabah namazında buluşuyor" temasıyla Süleymaniye Camii'nde program düzenlendi.

Sabah namazının kılınmasının ardından Kur'an-ı Kerim okundu, Filistin'de hayatını kaybedenler için dua edildi.

Editör: Ömer Ceylan