Diyanet Gençlik Dergisi Geçerken'in adından esinlenerek kurulan Trakya Üniversitesi Geçerken Öğrenci Kulübü, 18 Mart Çanakkale zaferinin yıldönümünde; Balkan savaşları, Çanakkale savaşı ve 1. Dünya savaşında askeri hastane olarak kullanılan Edirne asker hastanesine giderek şehitler için Kur'an-ı Kerim okudu ve dua etti.

Öğrencilerle törene katılan İl Müftüsü Hasan Başoğlu yaptığı duanın ardından şunları söyledi:

"Gençler; burada vatanın ve mukaddesatın muhafazası için savaşırken şehit olan atalarımız ile buraya yaralı olarak gelip şehit düşen ecdadımızın manevi huzurunda kendilerine dua ettik. Burada 50.000 şehidimiz yatıyor. Ancak bu onlara karşı görevlerimizden sadece biri.

Onlara layık olabilmek için bize emanet edilen cennet vatanda birbirimizle kavga etmeden, birbirimizi Allah için severek, şehitlerimizin kanından rengini alan al bayrak altında bir araya gelen kardeşler olarak yaşamalıyız. Bunun yanında hangi işi yapıyorsak en güzelini yapmalıyız ki ülkemizi daha ileri seviyelere götürebilelim. Bugün Gazze ve Doğu Türkistan başta olmak üzere mazlum coğrafya geçmişte olduğu gibi bizlerden medet beklemekte. Öyle güçlelenelim ki dili, dini, ırkı ne olursa olsun tarihte olduğu gibi tüm mazlumların yanında olabilelim."

Editör: Mehmet Öztürk