Yozgat Bilal Şahin Camii Külliyesi’nde gerçekleştirilen yarışmada, Adana, Hatay, Kırşehir, Karaman, Kayseri, Mersin, Nevşehir, Niğde, Osmaniye ve Yozgat’tan dereceye giren öğrenciler, bölge birinciliği için yarıştı.

Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden'in jüri başkanlığında yapılan yarışmanın imam hatip liseleri kategorisinde Nevşehir Acıgöl Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Sabri Kaplan, imam hatip ortaokulları kategorisinde ise Kayseri Muammer Öztürk İmam-Hatip Orta Okulu öğrencisi Muhammed Musab Yüksel birinci oldu.

yozgat-genç-bilaller-yarışması-22

Yarışmada dereceye giren öğrencileri tebrik eden İl Müftüsü Gülden, "Bu yarışma Kur'an-ı Kerim'in ifadesi ile hayırda yarış ve en güzelini ortaya koymadır. Allah isminin semada en güzel şekilde yansıtılması örneklerini tespittir. Şunu biliyoruz ki İslam'a girişler Kur'an'dan beslendiği kadar ezandan da beslenmiştir. İyi ezan okumalar, güzel sesle Rabbimizin isminin, Kelime-i Şehadetlerimizin minarelerimizden okunması birçok kişinin de Müslüman olmasına da vesile olmuştur. Bugün genç Bilaller diye isimlendirilen yarışmacılarımız, Bilal Şahin Külliyesi ve Camii'nde ezanı en güzel şekilde icra ettiler. Cenabıhak bu genç kardeşlerimize bundan sonraki hayatlarında bu sedalarını en gür şekilde, bulundukları yerlerdeki insanlara ulaştırabilmeyi, insanların kalplerini İslam'a yakınlaştırıp Müslüman olmalarına da vesile olmalarını nasip etsin." diye konuştu.

Dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edilirken tüm öğrencilere de hayırsever iş insanı Bilal Şahin tarafından çeşitli hediyeler verildi. Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrenci ve öğretmenlerine ise belge takdiminde bulunuldu.

Yarışmanın Türkiye Finali ise 18 Mayıs 2023 tarihinde Zonguldak Alaplı'da yapılacak.

Editör: Ömer Ceylan