Filistin’li mazlumlara bağış yapan Raziye Yüksel, "Filistin’de yaşanan acılar bir anne olarak içimi sızlatıyor. Filistinli masum çocukların çaresiz bakışlarını, annelerin çığlıklarını her gün göz yaşlarıyla izliyoruz. Bir anne olarak Filistinli kardeşlerimiz acı çekerken bir şey yapmadan oturmak bize yakışmaz diye düşündüm. İhtiyaç halinde kullanırım diye düşündüğüm birikimimi Filistin’li kardeşlerimiz için bağışlıyorum. Bütün anneleri de güçleri nisbetince Filistin’li kardeşlerimize destek olmaya davet ediyorum." dedi.

gedizli-anneler-filisitn-destek-11

Diğer bağışçı Nazmiye Sarı ise "Barış yurdu iken acı ve göz yaşının diyarı olan Filistin’de yaşanan acılar bir anne olarak yüreğimi dağlıyor. Filistinli anneler, çocuklar hasılı masumlar bombalar altında her gün inim inim inlerken onların yaşadıkları acılara duyarsız kalamazdım. Gediz’de bir tekstil fabrikasında işçi olarak çalışıyorum. Kendi birikimlerimden, çevremdeki tanıdıklarımdan ve işçi arkadaşlarımdan topladığım bağışları Filistinli mazlumlar için teslim ediyorum. Bütün anneleri Filistinli mazlumlar için güçleri nisbetince destek olmak davet ediyorum." ifadelerini kaydetti.

Bağışları teslim alan Türkiye Diyanet Gediz Şubesi Başkanı ve İlçe Müftüsü Sebahattin Turan, "Annelerimiz belki kendi ihtiyaçları varken Filistinli kardeşlerimiz için bağışta bulunması ve bağış toplaması bizi çok duygulandırdı. Hanım kardeşlerimizin bu duyarlı davranışı, Hz. Peygamber (sas)'in 'Mü’minler birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücuda benzerler. Vücudun bir uzvu hasta olduğu zaman, diğer uzuvlar da bu sebeple uykusuzluğa ve ateşli hastalığa tutulurlar.' Hadis-i Şerifi'nin adete ete kemiğe bürünmüş hali. Rabbimiz hayra öncülük eden bu hanım kardeşlerimizin ve katkı sağlayan vatandaşlarımızın hayrını kabul etsin." diye konuştu.

Editör: Ömer Ceylan