Gediz Müftülüğü tarafından Gediz Belediye Kültür Merkezi’nde "Bir Yılı Daha Geride Bırakırken Ömür Muhasebesi" konulu konferans düzenlendi.

Kaya Köy Camii İmam Hatibi Bekir Can Kaya Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Gediz Müftülüğün hizmetlerini tanıtan slayt gösterisi izlendi.

Programın açış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Sebahattin Turan, "İçinde bulunduğumuz 2023 yılını bitirken nefislerimizi muhasebe edip tekrardan yenilenmeye vesile olsun diye bugün bu konferansı düzenledik. Yoğun programı arasında bizleri kırmayıp  konferansımıza konuşmacı olarak konuk olan  Atama 1 Daire Başkanı Yusuf Tunç hocamıza ve icra ettiğimiz programlarda bizi yalnız bırakmayan Gediz halkına teşekkür ederiz." dedi.

Gediz Programı 11

İmam Hatip Lisesi Tatbikat Camii Kur'an Kursu 4-6 Yaş Grubu öğrencileri "Güzele Selam" rondu ile Filistin'li mazlumlar için Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua etti.

Gediz Programı 22

Gediz Müftülüğü Dini Musiki Korosu ilahiler seslendirdi. Ardından Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Atama 1 Daire Başkanı Yusuf Tunç "Bir Yılı Daha Geride Bırakırken Ömür Muhasebesi" konulu konferansını sundu.

Tunç, "Rabbimizin bize bahşettiği ömür sermayesinin her anından sorguya çekileceğiz. Bir bedevi, Peygamberimizin 'Her kim de zerre kadar bir hayır işlerse onu görür. Her kim de zerre miktarı şer işlerse onu görür' mealindeki Zilzal suresi 7. ve 8. ayetleri okuduğunu dinledi ve 'Ya Resûlallah! Zerre ağırlığı kadar mı?' diye sordu. 'Evet' deyince de, bedevi: 'Vay benim kusurlarım' dedi ve bu sözlerini defalarca tekrarlayıp, durduktan sonra ayeti tekrarlayarak kalktı. Bunun üzerine Peygamberimiz 'Îman bu bedevî Arabın kalbine girmiş bulunuyor' diye buyurdu. İşte rabbimizin rıza doğrultusunda bir ömür sürdürmek istiyorsak bu bilinci kuşanmalıyız." dedi.

Program sonunda Simav İlçe Müftüsü Hasan Serçe dua etti.

Editör: Ömer Ceylan