Gediz Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Mekke'nin Fethi’nin seneidevriyesi münasebetiyle Müftü Ömer Faruk Bilgili Gençlik Merkezi’nde Gençlik Buluşması düzenlendi.

Gediz Mekkenin Fethi Programı 22

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açışında konuşan İlçe Müftüsü Sebahattin Turan, "Bugün burada gençlerimiz ile beraber gönüllerin fethi olan Mekke'nin fethini anmak ve anlamak için toplandık. Genç kardeşlerim! Mekke'nin fethinden alınacak bir çok ders var. Hz Peygamber (sas)'in fetih anlayışında şimdilerde olduğu gibi yıkıp yıkmak yoktur. Onun (sas)'in ve medeniyetimizin fetih anlayışı, imar ve inşa etmek, gönüller kazanmaktır. Efendimiz (sas) fetih hazırlıkları yapılırken arkadaşlarını mecbur kalmadıkça savaşmayacaksınız diye uyarmıştır. Ama ne yazık ki şimdilerde zalim İsrail Filistin'de, Gazze'de taş üstünde taş bırakmadı. Gençler! Mazlumların ve mağdurların hamisi olan  İslam Medeniyetini, tekrardan dünyaya hakim kılmak için bize düşen sorumluluklarımızı en iyi şekilde yerine getirmeye gayret göstermemiz gerekiyor." dedi.

Gediz Mekkenin Fethi Programı 33

Program "Gönüller Fethi: Mekke'nin Fethi" konulu sunum, Fatih Kur'an Kursu Tomurcuk Gençlik Grubu ile Müftü Ömer Faruk Bilgili Gençlik Merkezi öğrencilerinin ilahiler seslendirmesiyle devam etti. Gediz İmam Hatip Lisesi  Öğrencisi Ömer Faruk Çakır ise "Mekke'nin Fethi" şiirini okudu.

Program hayırseverlerin hazırlamış olduğu ikramla sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan