Gediz’de Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından imzalanan protokol çerçevesinde müftülük tarafından KYK yurtlarına görevlendirilen manevi danışmanlar Ramazan ayında öğrencilerin gönüllerine dokunuyor.

Gediz KYK Erkek Yurdu’nda görevli manevi danışman Abdullah Bilgin ve Gediz KYK Kız Yurdu’nda görevli manevi danışman Sabriye Gençkal Fidan üniversite öğrenimi için Gediz’e gelen öğrencileri Ramazan ayında da yalnız bırakmıyor.

Ailelerinden uzak bir ortamda Ramazan ayını geçiren öğrencilere aile özlemlerini bir nebze olsun dindirmek için manevi danışmanlar evlerinde iftar ve  sahur programı düzenliyor.

Manevi danışmanlar Teravih namazını  Üniversite Camii’nde öğrenciler ile beraber kılarak namaz sonrası öğrencilerle Ramazan sohbetleri yapıyor.  KYK öğrencileri manevi danışmaların rehberliğinde TDV Gediz Şubesi tarafından Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yönelik düzenlenen yardım faaliyetlerine gönüllü olarak katılıyor. Ramazan ayı vesilesiyle öğrenciler şehitlik ziyareti ve şehit yakını ziyareti de gerçekleştiriyor.

Konu hakkında açıklama yapan İlçe Müftüsü Sebahattin Turan,”Müftülüğümüz olarak geleceğimizin teminatı olan gençlerimize yönelik çalışmaları çok önemsiyoruz. Üniversite eğitimleri için ailelerinden uzakta Ramazan ayını idrak eden üniversite öğrencilerimiz bu mübarek ayı buruk geçirmemeleri adına  manevi danışmanlarımız onları yalnız bırakmıyor. Manevi danışmanlarımız öğrencilerimizle beraber iftar, sahur, teravih ve mukabele programları yaparak öğrencilerimize Ramazan ayının manevi feyzinden, bereketinden en güzel şekilde istifade etmeleri adına rehberlik ediyor.  Bu vesileyle öğrencilerimizin gönüllerine dokunan manevi danışmanlarımıza ve programlarımıza katılan öğrencilerimize teşekkür ederim.” dedi. 

Editör: Mehmet Öztürk