Katil İsrail'in saldırıları sonrasında Şifa Hastanesi'ne sığınan Filistinliler, karşılaştıkları zorlukları Anadolu Ajansı muhabirine anlattı.

Kendi ailesi ve kardeşlerinin ailesinden 30 kişinin sorumluluğunu üstlenen Filistinli 42 yaşındaki Muhammed Heniyye, katil İsrail güçlerinin evinin bulunduğu bölgeyi bombalamasının ardından Şifa Hastanesi'ne sığındığını belirtti.

Katil İsrail güçleri, binlerce yaralı ve sivilin bulunduğu Şifa Hastanesi'nin "terör faaliyetlerinde kullanıldığını" iddia ederek burayı hedef göstermişti.

Ekmek ve su için uzun kuyruklar oluşuyor

Heniyye, ailesine gıda temin etmekte zorluk yaşadığını belirterek, sabahın erken saatlerinden itibaren ekmek ve su temin etmek için uzun kuyruklarda bekliyor.

Ekmek ve suyu alır almaz Şifa Hastanesi'nin bahçesindeki çadırına koşan Heniyye, yaşanan zorluklara rağmen ailesiyle bakla, humus ve pişmiş domatesle kahvaltı yapıyor.

Heniyye, kahvaltıdan sonra gözlerini hastaneye gelen şehit ve yaralılardan alamadığını ve olayları "yakından izlediğini" ifade etti.

Saldırıların sona ermesini ve yıkılan evinin bulunduğu bölgeye çadır kurup dönmeyi ümit eden Heniyye, günlük gıda ihtiyaçlarını Gazze'deki hayırseverlerin temin ettiği gıda kolilerinden sağlayabiliyor.

Heniyye ve ailesi, gıda ihtiyacını günlük karşılıyor ve bu nedenle bir sonraki gün için gıda maddelerini saklamaya çalışıyor.

"Bu toprakları terk etmeyeceğiz"

Heniyye, Anadolu Ajansı muhabirine, "Gündelik hayatımız gördüğünüz gibi ama biz direnmeye, hayatta kalmaya ve fedakarlığa kararlıyız." dedi.

"Gelen şehitlere, bombalamalara ve yıkımlara rağmen bu toprakları terk etmeyeceğiz, vatanımızın ve toprağımızın bir karışından vazgeçmeyeceğiz." diyen Heniyye, "Gazze halkının kararlılığını tüm dünyanın görmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Heniyye'nin erkek kardeşinin eşi 44 yaşındaki Tahrir el-Mille de "Domates yemeğini yağ olmadığı için suyla hazırlıyorum, çünkü yemeklik yağ yok. Su ve yiyecek yok. Çocuklara bakmak için elimizden geleni yapıyoruz." diye konuştu.

Mille, çok kısıtlı imkanlarla hayatlarını sürdürdüklerini vurguladı.

Gazze'deki Filistinliler, sığındıkları Şifa Hastanesi'nde zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor (1)

"Dışarıya çıkmanın yasak olduğu bir hapishane"

Katil İsrail'in bombardımanında evleri yıkılan ve yerinden edilen Heniyye ailesi, katil İsrail'in Gazze'ye saldırılarını başlattığı 7 Ekim'den bu yana banyo yapacak imkan bulamıyor.

Heniyye ailesi "ne olursa olsun dışarıya çıkmanın yasak olduğu bir hapishanede" yaşadığını düşünüyor; bir yandan hastaneye saldırı durumunda hayatlarının tehlikeye gireceğinden korkarken, diğer yandan hastanede kendilerine bir yer buldukları için "diğerlerinden daha iyi durumda" olduklarını ifade ediyor.

Çadırda uyumaya çalışan Heniyye ailesi, katil İsrail'in Gazze'ye gece saatlerinde yoğunlaşan saldırıları sebebiyle uykusuz saatler geçiriyor.

Dünya Gıda Programı: Gazze'ye her gün 40 tır girmesi gerekiyor

WFP'den yapılan yazılı açıklamada, Gazze'de gıda yardımlarının durmasına sebep olacak büyük bir yakıt sıkıntısı yaşandığı ve yakıt tedariki olmazsa WFP ile beraber çalışan fırınların ekmek üretemeyeceği ve bunun da binlerce aileye büyük darbe vuracağı ifade edildi.

Gazze halkının, ortaya çıkan muazzam ihtiyaçları karşılayacak derecede ve sürekli yardıma ihtiyaç duyduğu kaydedilen açıklamada, yakıtın sadece fırınlar için değil Refah Sınır Kapısından giren yardımların ilgili yerlere ulaştırılması için de gerekli olduğu aktarıldı.

WFP'nin açıklamasında, programın, insani operasyonlarının kapsamını genişletmesi ve gelecek 2 ay içinde 1,1 milyon kişiye gıda yardımı ulaştırabilmesi için Gazze'ye her gün 40 tırın giriş yapması gerektiği vurgulandı.

Editör: Mehmet Öztürk