"Yolun İyilik Olsun" sloganıyla Suriye için toplanan yardımlar, Gaziantep İl ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı Gaziantep Şubesi iş birliğinde Suriyeli ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Bu kapsamda Azez'deki çadırlarda yaşayan sivillere içlerinde bulgur, pirinç, makarna, şeker, çay, yağ, salça havlu, sabun, şampuan, diş fırçası ve çamaşır deterjanı bulunan 2 bin gıda ve temizlik kolisi dağıtıldı.

Ayrıca kamplarda yaşayan yaklaşık bin çocuğa kışlık kıyafet ve bot yardımında bulunuldu.

Gaziantep İl ve ilçe müftüleri ile TDV yetkililerinin hazır bulunduğu yardım organizasyonunda, yaklaşık 10 bin kişiye ulaşıldığı kaydedildi.

Azez'deki yardım çalışmalarına katılan Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, "Gaziantep İl Müftülüğü olarak, ilçe müftülüklerimizle birlikte geçtiğimiz hafta güvenli bölgedeki kardeşlerimizin derdine derman olmak amacıyla bir yardım kampanyası düzenledik. Bu yardım kampanyasını yerinde kardeşlerimize ulaştırmak istedik." dedi.

Müftü Hazırlar, Gaziantep ilçe müftülüklerinin de Azez'deki yardım etkinliğinde yer aldığını belirterek, Gaziantep halkının yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını söyledi.

TDV'nin sahada yaptığı çalışmaları görmek ve bu çalışmalara destek olmak için bölgeye geldiklerini dile getiren Hazırlar, "Burada kampları ziyaret edeceğiz. Başta temizlik ve temel gıda malzemesi olmak üzere giysi ve kırtasiye gibi yardım paketlerini ulaştıracağız." diye konuştu.

Öte yandan Gaziantep Müftülüğünün TDV ile iş birliği halinde Suriye'nin kuzeyinde 100 briket ev çalışması sürdürdüğü bilgisine yer verdildi.

İl Müftüsü Hazırlar, "Gaziantep olarak burada Türkiye Diyanet Vakfı öncülüğünde yapılmakta olan briket evler çalışmasına da destek vereceğiz." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan