Gaziantep İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) Gaziantep Şubesince açılan Hüsn-ü Hat, Kaligrafi, Minyatür ve Çocuk Gelişimi atölye çalışmalarına katılan öğrencilerin eserlerinden oluşan "Klasik İslam Sanatları ve Yıl Sonu Sergisi" katılımcıların beğenisine sunuldu.

gaziantep-sergi-33

Büyük Şehir Belediyesi Onat Kutlar Sanat Merkezi'ndeki serginin açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar, "TDV bünyesinde hizmet veren KAGEM beş ilde kurulmuş olup bu illerden biri de Gazi şehrimizdir. Kagem, aileyi, kadınları ve gençleri önceleyen eğitim programları ile 7’den 70’e toplumun her kesimine yönelik akademik, sosyal, kültürel, sanatsal ve bilimsel eğitim ve seminerler düzenleyerek toplumun inanç ve ahlak dünyasına katkıda bulunmaktadır. Bugün bu sergide öğretici ve öğrencilerimizin sanat atölyelerimizde sarfettikleri emeklerine gayretlerine şahit oluyoruz." dedi.

gaziantep-sergi-44

Vakfın toplumun tüm kesimlerine yönelik sosyal ve kültürel eğitimlere devam ettiğini belirten Dr. Hazırlar, sergide emeği geçen hocalarımıza teşekkür etti.

Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirilerek eserler incelendi.

gaziantep-sergi-22

 Açılışa Vali Vekili Muhammed Önder, Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Vali Yardımcısı Salih Aktunok, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Büyük Şehir Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Berk, İl Müftü Yardımcısı Hayriye Aydın, Şehitkamil Müftüsü Feyyaz İdin katıldı.

Editör: Ömer Ceylan