Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Merkezi Özel Eğitim Birimi iş birliğinde düzenlenen seminere Şahinbey, Şehitkamil ve Oğuzeli ilçelerinde görev yapan 4-6 yaş Kur’an kursu öğreticileri katıldı.

Seminerin açılışında konuşan İl Müftü Yardımcısı Hayriye Aydın, 4-6 yaş grubundaki çocukların yetişkinlerden ayrı bambaşka bir dünyaları olduğunu ve o dünyaya girebilmek için farklı bir dil ve farklı yöntemler kullanmak gerektiğini belirtti.

antep-11-1

Aydın, Çocukların gelişim özelliklerini, psikolojik durumlarını bilmeden verilen bir eğitimin onları olumsuz etkileyebileceğini hatta olumsuz tutumlar geliştirmelerine sebep olacağını bu nedenle okul öncesi dönemde doğru, güvenilir ve sistematik bir şekilde sağlıklı bir ortamda verilen eğitimin çocuklar açısından kritik bir önem taşıdığından böyle bir semineri gerçekleştirdiklerini ifade etti.

antep-33

Ardından Şahinbey Rehberlik Araştırma Merkezi Özel Eğitim Eğitmeni İbrahim Çelik, Osman Özaydın, Rehber Öğretmenler Tugay Türker ve Mehmet Emin Mamatoğlu tarafından konuya dair sunumlar yapılarak Kur'an kursu öğreticileri bilgilendirildi.

 Program, soru cevap ile sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan